Frågor #1
30 September 2013, 08:41

1. Tips för att komma runt i dubbelhoppen? Om man har ca en kvart kvar? 
Mitt bästa tips är nog att tänka att höger armbåge (om du är vänsterhoppare) ska vara tätt  intill kroppen. Den sk. Olympic elbow. Då blir rotationen snabbare och det blir lättare att komma runt.
Tänk också på att hoppa upp i luften innan du börjar rotera så det inte blir ett lågt hopp för då blir tiden i luften inte lika lång.

2. Hur kan man öva spänst förutom spänsthopp? 
Jag har inga specifika spänstövningar men på våran fys brukar vi göra mångsteg, häckhopp, nedhopp (gå ner från en höjd och hoppa max upphopp) och hoppa axel på golvet.

3. Kan du inte skriva om lite av vad ni får lära er på den mentala träningen? Som tips och sånt? Skulle vara jättekul! 
Jag ska försöka göra ett inlägg om det efter varje pass vi har med mental träning eftersom jag tycker själv att det är massor av bra info som inte bara är bra för konståkare utan alla idrottare.
 
4. Tips för att bli bra på konståkning? 
Det finns ju inte direkt några konkreta saker som man kan säga " gör si eller så så kommer du bli bra" men här är mina 5 bästa tips som kan hjälpa
 
- Vilja
För att bli bra på konståkning måste du verkligen brinna för det du gör, du måste vilja utvecklas. Eftersom man lägger ner så mycket tid på det varje vecka så kommer man inte lyckas om inte viljan finns där
 
- Mod
Mod måste finnas både mentalt och fysiskt. Att både våga ta extra mycket fart eller slänga sig ut i ett hopp och våga testa nya saker. 
 
- Uthållighet/tålamod
Det tar tid! Allt går inte som det ska jämt utan  efter du har kämpat dig uppför så kommer det lossna! Ge aldrig upp i en uppförsbacke utan ha tålamod för en dag kommer allt slit löna sig
 
- Medvetenhet
Vi pratade om detta på mentala träningen. Bli medveten om dina svagheter för det blir så mycket lättare att veta vad man ska träna extra på eller tänka mer på. Man måste bli medveten om brister som man har så man kan fixa till dom för att senare göra rätt omedvetet. 
Om du blir medveten om något du måste förbättra, se det inte som "åh vad jag är dålig" utan se det som "ja nu har jag något att förbättra så att jag blir ännu bättre"
 
-  Ha kul!
Det viktigaste för att lyckas är att ha kul! Ha kul och ha en positiv inställning. Det är inte alltid det lättaste men lyckas man med det så blir träningarna så mycket lättare och det kommer gå bättre också! Så glöm inte att ha kul på vägen



Julia

Tack för svaren! Gillar verkligen din blogg! :)



BLOGG:





NAMN
 

MAIL


BLOGG





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo