You go girl!
28 Februari 2014, 09:14

IDAG ÄR DET FREEEEDAG!!
Aptaggad på livet idag även fast det är lite småtråkig dag i skolan. Vi har ett engelskaprov som jag ska mosa mig igenom men jag ska göra det med rätt inställning. Vi pratade om det i skolan igår och bestämde oss för att ha en mer possitiv inställning till allt, framför allt skolan. Allt blir lättare med en bra inställning, även motgångar. Att bara låta dåliga resultat rinna av dig och gå vidare har jag väldigt svårt för. Jag hänger ofta upp mig på småsaker och tänker "om jag hade gjort si eller så" men varför egentligen? Varför älta småsaker som man ändå inte kan påverka? Det är mycket bättre att ta med sig det som var bra från det man gjorde och tänka på att vara mer nogrann och inte göra samma misstag igen. Man lär sig av sina misstag, right? 
Idag ska jag bara hitta possitiva saker med livet och ingenting kan stoppa mig!



Fotografering
26 Februari 2014, 10:25

Träningarna inför isrevyn är i full gång och man börjar känna att det inte är långt kvar nu. Det pratas kläder, solon och igår var det fotografering för reklamplanschen som brukar sitta uppe lite överallt.  Det var som vanligt kaos men bilden blev bra till slut efter många om och men och jag fick till och med le med tänderna för första gången på länge. Fotografen lovade nämligen att ta bort min tandställning när han redigerade bilden, rätt kul! 
Ser ut att bli ett riktigt härligt gäng på isrevyn i år, längtar så GAAALET MYCKET!!!!!!!!!!



Uddevalla 23/2
25 Februari 2014, 07:08

Helgens långprogram var inget kanonåk men jag stod upp på alla hopp. Jag floppade dubbel toeloop efter både flip och lutz, gjorde step out på trehoppskombinationen, två hakar på dubbel axel och missade nån level i en piruett. Jag fick bra betalt för det jag gjorde och åkningen i hela programmet kändes jättebra och det fick jag betalt för. 26 i tekniska 30,93 i programkomponenter och totalt i hela tävlingen 86,27. Slutade på en 13:e plats och är riktigt nöjd med helgen. 



Uddevalla 22/2
23 Februari 2014, 08:41

Åkte ett riktigt bra korta igår även om det inte var felfritt. Eftersom det är en Elitserietävling så måste man ha dubbel axel och ett trippelhopp i kombination. Jag var inte riktigt runt på axeln och gjorde ingen toeloop efter salcowen men jag stod upp och resten var bra. Fick 29,34 i korta och ligger på 16:e plats så nu är jag riktigt taggad för långa. 



Bra uppladdning!
21 Februari 2014, 22:42

Hade en otroligt mysig kväll med Olivia och Louise hemma hos Olivia i Vargön. Det bjöds på fin fin mat med god efterrätt och mycket skratt. I morgon laddar vi in för korta där jag har startnummer sist, ska se till att det blir så i långa också. Nu ska jag sussa, natti natti!



KÖR SÅ ATT DET RYKER OCH RYKER DET INTE SÅ KÖR DU ÄNDÅ!
19 Februari 2014, 14:57

Vicky tävlar korta på OS idag! Håller alla tummar och tår för att det ska gå riktigt bra. Damerna börjar kl 16:00 och Vicky startar ca 18:45 så missa inte det. Ååå vad jag har sett fram emot detta!!!!!



Confused
18 Februari 2014, 22:44

Vet varken vad som är upp och ner eller ut och in för tillfället. Vet inte vilket humör jag är på, vad som är bra eller dåligt eller om jag ser fram emot morgondagen. Hittar massor av anledningar till att vara glad så jag borde vara glad men jag känner mig inte så där härligt, sprudlande glad. Jag är trött på tjat men jag vill höra att folk bryr sig. Det känns som jag har massor att göra i skolan men samtidigt kan jag inte hitta alls så mycket plugg som det känns som. Träningarna flyter på bra och jag känner mig riktigt laddad in för helgens tävling men jag har fortfarande inte fått den där känslan av att det är tävlinghelg denna helgen än. 
Jag vill ha sommar och sol, bruna ben och inte känna mig instängd hemma med matteböckerna fastklistrade framför ögonen. Jag vill bara umgås med mina underbara vänner, träna som en tok och känna att jag har tid för båda. Jag vill tjäna pengar och bli stenrik och samtidigt spendera vartenda öre på shopping, gärna utomlands och med mina vänner.

Jag vill för mycket, vågar för lite och säger antingen ett ord för mycket eller för lite.



Chillidill
18 Februari 2014, 11:56

Bra måndag
- Gårdagens väder gjorde mig hög!
- Missade tyvärr 1 1/2 lektion på grund av tandis
- Lunchade med mammi i Skövde
- Råkade hamna på Sisters efter tandläkaren och fick med mig ett på nya brallor. Låter som jag skolade men så var det inte, jag hade inte hunnit tillbaka till fysiken vilket fall. 
-Inställd historia lektion så vi slutade 13:40
- Många bra dubbel axel på träningen
- Mysig kvällspromenad med mammi på kvällen

Med andra ord, en riktigt bra dag igår!




Kort om helgen
18 Februari 2014, 07:47

Fredags var alla hjärtans dag och jag spenderade kvällen hemma hos kusinen tillsammans med mamma och Elvira. Riktigt mysig tjejkväll med god mat (som vanligt), fotbad och så snyggade vi till våra naglar allihop. 

Natten till lördag sov vi där och på dagen på lördagen blev det shopping i Jönköping och en sväng på IKEA. Dagen slutade framför Melodifestivalen med jordgubbar, popcorn och choklad.

Söndagen var en helt vanlig söndag. Morgonträning på morgonen, sov en stund och sen isrevy träning på kvällen. 



Happy Valentines Day
14 Februari 2014, 15:21




Myskväll
13 Februari 2014, 21:49

Var hos Lisa i går kväll efter träningen. En liten spontan myskväll med lite plockmat och popcorn och det blev en perfekt onsdagkväll. Det var precis vad jag behövde, massor av prat om allt mellan himmel och jord. Jag mår sååå himla bra när jag är med dig min underbara vän. Klockan blev mycket och jag var för feg för att gå ensam hem själv så jag sussade där. Fick alltså en mysig frukoststund denna morgon också. 



✶✶✶
12 Februari 2014, 14:33

7 billion people in the world
7 billion souls
And sometimes, all you need is one




Q/A
12 Februari 2014, 09:43

Q:
Har du några tips för att lära sig nya hopp? Har övat på dubbelhoppen i ca 1,5-2 år och sätter 2s och 2t. Är det bra eller dåligt? Har jag övat länge på dubbelhopp enligt dig?? Tror du jag kan sätta de ändå snart? (Är 15) kan man bli elit åkare ändå fast jag är b152 nu? Jag låser mig så fort jag ska hoppa 2lo 2lz och 2f. Vad "tänker" du på när du hoppar? Sista frågan, när ungefär ska man ta in armarna i dubbelhoppen öggel flip o Lutz ? (Efter halva varvet, direkt när man hoppar upp?)
 
A:
Det tar tid och med mycket vilja och träning så släpper det efter ett tag. Man kan inte säga om det är bra eller dåligt det beror helt och hållet vad man jämför med och vad man har för mål. Ett litet tips kan vara att sätta upp små mål så man känner att man kommer framåt och utvecklas som t.ex stå på en fot eller vara helt runt.
För att kunna bli elitserieåkare så måste man vara A-åkare och komma upp i en viss poäng. 
Om jag blir stressad eller tänker för mycket kan det bli fel så jag försöker ta det lugnt och tänka på det som mina tränare säger till mig om tekniken. 
Det är inget som jag tänker på när jag hoppar för det kommer automatiskt men man brukar säga att armarna ska dras in helt vid tre kvarts varv. 
Hoppas du blev nöjd med svaren och lycka till med konståkningen;)
 



BFF
11 Februari 2014, 22:27

Vad vorde jag utan dig min knäppa vän?



DM 2014
10 Februari 2014, 20:00

Åkte ett halvbra korta föll i dubbel axel med en hake, missade lite levels i piruetterna och programkomponenterna var inte riktigt på topp. Långa blev bättre iallafall. Jag gjorde en step out på flip toeloop, en enkel toeloop i trehoppskombinationen och missade även några levels igen. Låg 8:a efter korta, kom 4:a i långa och 7:a totalt med 85,44 poäng.



Sportlov
10 Februari 2014, 11:49

Tränade en timma imorse och kom hem lite innan 11. Fixade lite frukt och gosade ner mig i sängen framför ett avsnitt av One tree hill med lite melon. Borde egentligen flytta in i min mattebok och stanna där fram tills matte nationella som är efter lovet men det funkar inte så bra. Får ta tag i livet snart NU! Fast först ett avsnitt till av One tree hill.
 



Kloka ord
09 Februari 2014, 10:22

 
 



1-7
08 Februari 2014, 19:53

1 sak du önskar dig nu
Förutom fred på jorden så är det nog en riktigt bra kamera med ett bra objektiv

2 saker du är rädd för
Mörker och höjder. Det är inte så att jag blir rädd när någon släcker ljuset eller att jag måste sova med en lampa tänd men att gå hem på kvällen när det är mörkt, usch det gillar jag inte. Höjder i sig är jag inte heller rädd för, jag har åkt Atmos Fear, men när någon håller något, typ mobilen, över en kant på en hög höjd får jag svindel och ryser i hela kroppen. 

3 favorit maträtter
Caesarsallad 
Oxfilé med rotfrukter i ugn
Spenatsoppa med ägghalvor

4 saker du ser fram emot
Träningsläger i Chicago i sommar
Ha körkort så man kan ta sig över allt utan att vara beroende av någon annan
ISREVYN (!!!!!!)
Att Oskar kommer hem från sin resa

5 saker du gjorde i helgen
Förra helgen firade jag Stina, var på bio, bakade scones med Lisa, hade isrevy träning och pluggade kemi

6 sätt att vinna ditt hjärta 
Var en person som jag kan skratta tills jag gråter med, som jag kan vara mig själv med, som alltid vill mitt bästa, som jag kan prata om allt mellan himmel och jord med, som är framåt och som överraskar mig (!!!!!). Det måste ju vara bland det gulligaste som finns när någon överraskar en. Det behöver inte vara stora dyra presenter, det räcker med små saker personen gör för att visa hur mycket den tycker om en. 

7 saker du vill göra innan du dör
Surfa i Australien eller på Hawaii
Åka på en riktig konsert
Resa jorden runt med mina vänner
Vara med på OS-invigningen
Gifta mig 
Ha ett amerikanskt pool party
Åka skidor i Alperna

Snodde en lista från Emma



Tävling
08 Februari 2014, 10:12

Snart beger jag mig iväg mot Trollhättan för 2014 andra tävling och jag känner mig riktigt laddad faktist. Träningen igår gick bra, åkte nästan felfritt korta bara en step out på dubbel axel, hoppade det jag har i långa och gjorde alla piruetter innan jag gick av. Lämnade ishallen och kände mig lyckligast på planetet och så oerhört lättad att jag skulle kunna flyga (bortsett från  mina 2 mördartunga väskor)  Det är det här jag lever för!
2 från korta i Linköping



Lugna favoriter i lurarna
08 Februari 2014, 09:00

 



Lättad
05 Februari 2014, 18:52

mitt kemiprov är över//träningen gick bra//det är snart fredag//snart SPORTLOV(!!!!)//jag har sovmorgon imorn//jag har slappt i skolan innan lovet//jag är ledig från träningen imorn och jag har inget speciellt planerat// livet är allmänt bra





Kemiprov
04 Februari 2014, 17:04

Försöker ta mig igenom en bunt med sidor i min älskade kemibok. All kärlek till den och min underbara kemivikarie denna tisdag eftermiddag. Men innan dess så ska jag bara göra 1000 andra onödiga saker. 




Q/A
03 Februari 2014, 20:43

Q: Hej! 
Jag har test 2-2 och vill ta fri 3 men då ska det vara 2 dubbelhopp med och jag är säker på dubbel salchow. Jag klarar nåra dubbel toeloop per träning men känns inte som jag blir säker på den.. Har du något tips? Oftast när jag inte klarar den är jag runt och ramlar. Hur kan man göra då? Har du några tips för piruetter med fotbyte? (Framåt ligg, sitt, bakåt sitt) 
Älskar din blogg!

A: Jag ramlar oftast när jag blir rädd för att ramla eller när tekniken är fel. När man blir rädd för att ramla sträcker man ner händerna mot isen för att ta emot sig och inte slå sig istället för att vara bestämd och landa utan att tveka. Så att lita på sig själv och tänka att man kan är viktigt.
För att bli säker på nått så får man göra det massor av gånger och försöka ändra på små saker som gör att man till slut kommer på hur man ska göra och gör lika dant varje gång. 
I fotbyte i piruetter brukar jag alltid tänka att man sätter i hälen så man "rullar" över hela skenan och får mer fart. Med armarna kan du tänka att din vänstra hand (om du är vänsterhoppare) är katten som springer iväg och att högra handen är hunden som jagar katten. Så du låter katten springa förs innan hunden kommer ikapp. 
Roligt att du gillar bloggen;)



Miracle on ice
03 Februari 2014, 09:11




Allting går upp för mig när solen går ner
01 Februari 2014, 19:20




Gårdagen
01 Februari 2014, 13:03

Hade världens mysigaste fredagkväll tillsammans med Lisa, Stina, Cesarsallad, fruktsallad och godis. Vi babblade på som ett helt gäng med hönor om allt mellan himmel och jord och mysfaktorn var på hög nivå. Det är sånt här man borde göra oftare för efter kvällar som igår mår jag riktigt bra. Idag är jag glad, ha en bra lördag!
 



Go frulle
01 Februari 2014, 10:54

Fixade en riktig hotellfrukost i morse tillsammans med mamma och lillsyrran. Bra start på dagen!