Q/A
03 Februari 2014, 20:43

Q: Hej! 
Jag har test 2-2 och vill ta fri 3 men då ska det vara 2 dubbelhopp med och jag är säker på dubbel salchow. Jag klarar nåra dubbel toeloop per träning men känns inte som jag blir säker på den.. Har du något tips? Oftast när jag inte klarar den är jag runt och ramlar. Hur kan man göra då? Har du några tips för piruetter med fotbyte? (Framåt ligg, sitt, bakåt sitt) 
Älskar din blogg!

A: Jag ramlar oftast när jag blir rädd för att ramla eller när tekniken är fel. När man blir rädd för att ramla sträcker man ner händerna mot isen för att ta emot sig och inte slå sig istället för att vara bestämd och landa utan att tveka. Så att lita på sig själv och tänka att man kan är viktigt.
För att bli säker på nått så får man göra det massor av gånger och försöka ändra på små saker som gör att man till slut kommer på hur man ska göra och gör lika dant varje gång. 
I fotbyte i piruetter brukar jag alltid tänka att man sätter i hälen så man "rullar" över hela skenan och får mer fart. Med armarna kan du tänka att din vänstra hand (om du är vänsterhoppare) är katten som springer iväg och att högra handen är hunden som jagar katten. Så du låter katten springa förs innan hunden kommer ikapp. 
Roligt att du gillar bloggen;)






NAMN
 

MAIL


BLOGG





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo