Scones
31 Januari 2014, 17:15

Följde med Lisa hem efter skolan idag eftersom jag hade ledig dag från träningen. Vi fixade lite scones och dom heelt perfekta så här är receptet.
Till 4 personer behöver du:
80 gram smör
3 dl filmjölk eller mjölk
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål
Finfördela smöret med fingrarna och häll i filmjölken
Blanda ihop degen till en jämn deg
Dela degen i 4 lika stora bitar och platta ut dom så dom blir 1 cm tjocka
Nagga med en gaffel, skär 2 snitt i dom och grädda sedan i mitten av ugnen i 10 minuter i 225 grader. 



Saknar det sååå
31 Januari 2014, 09:33

Ååå vad jag saknar detta! Att kunna gå runt i shorts eller bara bikini men ändå inte frysa. Att vakna på morgonen, gå ner till stranden och sedan äta obegränsat med frukost. Att somna i solstolen vid poolkanten. Att kasta sig i poolen efter att ha sprungit så svetten droppar. Att bara kunna njuta av livet utan att ha något annat att tänka på. 



En medelhalvbrasådärrolig onsdag
29 Januari 2014, 19:50

Började dagen med att stressa till bussen och väl framme insåg jag att min älskade mobil hade velat stanna hemma idag. Jag hade mer än gärna gjort den sällskap här hemma men icke sa nicke. Jag överlevde hela dagen utan min älskling och det gick till och med bra! Tog mig iallafall igenom hela skoldagen som va varken bra eller dålig och lika så träningen. 
Ska försöka sova tidigt ikväll för att få min skönhetssömn och vara pigg som en lärka imorgon. Ser fram emot morgondagen och då ska jag ta på mig mitt största leende och göra morgondagens torsdag till en bra torsdag!




~
28 Januari 2014, 19:13







En sån dag då jag bor i ishallen
26 Januari 2014, 14:04

Imorses var det en timma vanlig träning som gällde. Det gick hyfsat bra, lite trött och seg men jag fick till några bra dubbel axel och dom andra hoppen gick också bra. I kväll är det en timma vanlig träning och tre och en halv timma isrevyträning. Känner hur isrevyn börjar närma sig och fasen vad bra det kommer bli, men eftersom det läggs ner så mycket tid för att få det bra så är det inte så konstigt att det blir bra! 



10 sanningar
25 Januari 2014, 10:33

Jag har blivit förälskad i paprika den senaste tiden. När jag var liten eller när jag var yngre avskydde jag paprika men jag tyckte det såg gott ut så jag "lärde" mig att tycka om det. Nu är det helt klart i toppen av favoritgrönsaker

Jag har aldrig kysst någon. 

Innan jag bytte klass i 9:an var jag jätte kräsen men sen jag började med Stina, Lisa och Elin äter jag nästan allt. Vet inte om jag ska tacka dom för att jag kommer rulla fram när jag tar studenten. 

Jag kollade klart på alla säsonger av Gossip Girl på tio veckor. Varenda ledig stund jag fick kollade jag även om jag bara hann kolla i typ en kvart. 

Jag har stora och fula fötter. 

Jag har träffat Adelina Sotnikova, Stephan Lambiel och Florent Amodio när jag var med Vicky backstage på Art on ice förra året. Dom är några av dom bästa konståkarna i världen. 

Mina 3 bästa val i mitt liv är att jag började konståkning när jag var liten, bytte klass innan 9:an och valde teknik på gymnasiet. 

Jag har ätit äggröra nästan varje dag sen jag åt brunch med Stina och Lisa vilket är snart 4 månader i sträck. 

Jag kan bli snuskigt ful på snapchat. Så där ful så man bara blir äcklad av att kolla på bilden. 

Jag får svindel när det finns ställen som man kan tappa mobilen på. Typ om någon håller mobilen över ett räcke eller om man går över en brunn. 




Peanut butter cups♥
24 Januari 2014, 21:11

Eftersom Louise har pratat så mycket om hur gott det är med Reese´s så har jag gott och blivit kär i det. Jag hade aldrig testat det förut men fy satan vad gott det är!!!! Det finns knappt att köpa någon stans så jag googlade lite, hittade ett recept och gjorde mina egna och dom blev riktigt bra faktist. Slänger med receptet också och jag säger bara, TESTA DETTA!!
Du behöver
Små formar
300 gram marabou mjölkchoklad
2 dl jordnötssmör 
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna.
2. Fyll formarna med lagon mycket choklad (det ska bli en ganska tjock botten så de blir stabila) och bred ut över hela formen med hjälp av en tesked. Spara så det finns kvar choklad att lägga på toppen
3) Ställ chokladformarna i kylskåpet eller frysen en stund tills de stelnat.
4) Rör ihop jordnötssmör, florsocker och vaniljsocker.
5) Rulla fyllningen till en boll, lägg en i varje form och tryck ner så det fyller hela formen.
6) Häll på choklad på toppen så det täcker fyllningen och är jämn med kanten.
7) Låt stå i kylskåp eller frys i minst en timma.
 
Finner inga ord, såååå gott! 



Trio☼
24 Januari 2014, 09:59




Solnedgång
23 Januari 2014, 18:26

Denna fina kväll i sanddynorna med Hanna var helt klart en höjdpunkt när vi var utomlands. Vi missade dock solnedgången och sprang hem på kvällen för att vi var rädda för våldtäcktsmän och andra läskiga människor men vi kom levande till kvällens middag. 



Q/A
20 Januari 2014, 15:13

Q: Hej Vilma! I kombinationspiruetten om man gör tex bakåtligg, gripen, framåt sitt och sist framåt stå, hur många varv måste man hålla gripen för att få den räknad som svår position och höja level? 
Har du några tips på hur man kan bli bättre på broken leg? 
Superfin blogg!
A: För att få den räknad måste du stå i minst 2 varv. 
Att träna, träna och träna är A och O när det gäller piruetter, ju fler du gör desto bättre blir du. Jag tycker det är lättare att göra broken leg än vanlig sitt eftersom jag har det i programmet och tränar oftare på det. Jag har inga direkta tips men du kanske kan börja med att testa att göra en vanlig sitt och sedan böja benet lite och för varje du gör försöker du böja lite till och dra den åt sidan. 
 



Isrevyträning
20 Januari 2014, 08:31

Igår var det min första isrevyträning för i år. Vi åkte direkt från Linköping till Tibro efter tävlingen och hade 3 timmars träning. Det är inte så jobbig träning så men det gäller att ha full fokus och lära sig så man måste verkligen va konsentrerad i 3,5 timmar vilket brukar spåra en aning i bland. Eftersom jag inte va med förra veckan så är allt väldigt svårt, går fort och jag står mest och stampar på stället och kan nån rörelse här och där. Jag mår så bra av att va i ishallen med alla underbara människor, ååå vad jag älskar konståkning!!
Jag har fått dom där riktiga isrevykänslorna nu och i år kommer det bli en jättehäftig show. Om ni vill köpa biljetter så kan ni höra av er till mig så kan jag fixa det. Det kostar runt en hundring och är 24-27 april. 
 



Elitserietävling - långa
19 Januari 2014, 18:17

Fick till ett riktigt bra åk idag som jag är nöjd med men jag gjorde en klantig miss. Sånt som bara inte händer, sånt som inte får hända, jag ramlade i ingången till min kombinationspiruett så hela piruetten blev struken och jag fick dess utom ett fall. Fick 51,76 i långa, totalt 76,27 och slutade på en 24:e plats av 30.



Årets första tävling - korta
18 Januari 2014, 17:34

Jag ville så mycket mer idag men jag hade marginalerna på fel sida. Efter åket kändes det helt okej även fast jag visste att jag hade gjort missar. Jag föll på dubbel axeln och hade << på trippel Salcowen (ursäkta konståkningsspråket).  Judges details kom ut nyss och då hittar man alltid orsaken till låga poäng. Fick inte alla mina levels i piruetterna och stegen och där försvinner det en hel del poäng.
Nu har jag även gått och dragit på mig en förkylning så näsan är tept och snuvig och halsen känns tjock. Imorgon ska jag skita i allt och bara köra järnet, inget kommer kunna stoppa mig!



3 från Anfi beach
18 Januari 2014, 09:30

En dag besökte vi en jättefin strand, ganska liten  men jättefin verkligen. Det va bara jag, mamma och Elvira som åkte dit och det blev en kanondag. Vädret var varmast den dagen (tror en termometer visade på 30 grader), vattnet var helt turkost och den vita sanden va från Bahamas. Ååå vad jag vill tillbaka nuuu!!



Ååå min bäjb!♥
17 Januari 2014, 23:44

Tillbringade kvällen på bästa sätt med min underbara bäjb, Stina. Blev lite spontant eftersom hon var ensam så behövde hon barnvakt så att inte trollen i skogen skulle skrämma henne. Skämt och sido. Vi fick verkligen prata i kapp den månaden som vi inte har träffats och det va väldigt behövligt. Fick dock lämna henne en aning för tidigt för imorn ska jag upp och vara pigg för då är det tävling som gäller.
Supertaggad för årets första tävling som dess utom är en elitserietävling. Ska bara kötta sönder och ha kul!
Favorit i repris
 



sextonde januari tjugohundrafjorton
16 Januari 2014, 21:35

Vaknade på fel sida i morse och var fetingen otaggad på att sitta still på en stol i skolan och lyssna på viktigt babbel som måste kommas ihåg. Men jag släpade mig till skolan ändå för att få träffa min älskade Stina som jag inte hade träffat på nästan en månad!!! Ååå vad jag har saknat henne. Kämpade mig igenom dagen som en berg-och dalbana med mycket skratt men också en del gnäll. Knallade iväg till ishallen direkt efter skolan där jag gjorde en halvbra träning, bra långa och dubbel axel men hoppen strulade lite. Det va ett tag sen det gjorde det nu, träningarna har flutit på jättebra det senaste även nu när jag har varit borta en vecka men idag var det dock lite trögt. 
Kom hem, duschade och käkade pannkakor och äppelpaj så nu är livet lite mer tipp topp igen. Ska komma till skolan och vara glad, positiv och social imorgon och göra det till en kanondag, det är ju iallafall fredag!



Hemma igen!
13 Januari 2014, 20:08

Jag är hemma. Jag lever. Snart kommer en feeet bildbomb. Håll utkik. Kram❤️



One tree hill♥
04 Januari 2014, 16:51

Lovade mig själv att inte börja kolla på någon ny serie efter att jag hade kollat klart på Gossip Girl. Jag höll det ganska länge iallafall men nu är jag helt fast i one tree hill. Sååå bra! Det bästa är att det aldrig tar slut, 9 säsonger och 122 avsnitt. 



En bror är inte bara en bror för ett år eller två. Han är en vän för livet❤️
02 Januari 2014, 19:27

Gick upp tidigt igår och sa hejdå till brodern min. Han ska ut på äventyr i världen tillsammans med några kompisar och även om jag inte saknar honom nu kommer det bli tomt när han inte kommer hem och klampar i trappan eller ber mig göra frukost åt honom. Han ska bara va borta i minst 3 månader men det blir tomt den tiden iallafall och han kan ju fastna någon stans ut i världen. Han kanske hittar jobb eller skaffar någon tjej från andra sidan jordklotet. Han kanske flyttar dit för alltid! Även fast jag inte tror att det kommer bli så så kan det ju fortfarande ske. 

Kommer kännas konstigt att bara duka fram 4 tallrikar till middagen och inte ha någon som skrattar åt sina egna skämt som mamma tycker är alldeles för grova. Kommer sakna honom vare sig jag vill eller ej men jag antar att det inte kommer hjälpa, han kommer ju inte hem fortare för det. Jag får helt enkelt bara hoppas på att han har det bra, njuter av värmen och inte gör något som han kommer ångra.
Han har sett till att skaffa snapchat innan han åkte iväg så att vi iallafall kan se honom ibland. Han har lovat att ringa på facetime ibland också men om han inte hade lovat det hade väl mamma aldrig släppt iväg honom❤️




Nyår
01 Januari 2014, 16:50

Hade ett jättebra nyår i år eller ska man säga förra året? Iallafall nyår 2013 va kanon med massor av skratt, dåliga skämt, god mat och underbart folk. Det blev trerätters med parmainlindad mozzarella med pinjenötter och sallad till förrätt. Till varmrätt blev det oxfilé med mostoppar och kantarellsås och till efterrätt blev det pannacotta med hallonsås. Allt var jättegott och som grädde på moset hade vi en feeeet godisskål.
Vid 12-slaget var vi på torget där det var lasershow, inte så märkvärdigt som jag trodde att det skulle va men ett mysigt ställe att fira in det nya året på. Med denna starten på 2014 kommer nog även detta året bli jättebra!