Highlights 2013
31 December 2013, 16:37

Januari
Kanarieöarna var helt klar en höjdpunkt detta året! Toppenväder, toppensällskap och livet va på topp.
 
Februari
Jag åkte till Globen med familjen och va med Vicky backstage på Art on ice. Så häftigt att får träffa flera av världens bästa konståkare och så va jag även på soundcheck med Leona Lewis. Hur häftigt som helst.
 
Mars
Vi gjorde en spontan resa med familjen över påsk till Berlin som blev helt kaos. En resa som jag aldrig kommer att glömma. Elvira log i foten i ett bord och fick ett djupt jack som behövdes sys. Vi kunde därför inte åka till badhuset som var 7 globen stort somvar själva höjdpunkten på resan. Vi körde vilse flera gånger om. Vi tappade bort pappa och Elvira i stan. Vi åkte hem en dag tidigare. 
En väldigt kaotiskt resa!
 
April
Vi hade tårtkalas för Malva som fylde 13 år. 4 olika sorters tårtor och vi åt tills det stod oss upp i halsen.
 
Maj
Klassresa till Stockholm tillsammans med underbara vänner. Vi spenderade 3 timmar inne på Hollister och jag fick med mig en del bra grejer hem. 
 
Juni
Vi slutade 9:an och hade den roligaste kvällen på hela året. Vi dansade oss trötta och sjöng oss hesa. Hela juni va en helt underbar månad med så himla mycket skoj så den månaden blir favorit detta året. 
 
Juli
Hönö med Lisa och Knippla med Hanna va jättemysigt. Längre bort än så kom jag inte denna sommaren men det räckte gott och väl. 
 
Augusti
Jag jobbade nästan hela augusti och hade inte många semesterdagar men en dag åkte vi båt över till andra sidan och vilket paradis det va! 
 
September
Tävlingssäsongen drog igång, jag hade ny klänning och jag gjorde en jättebra första tävling. Låg 1:a efter korta men slutade på en 2:a plats.
 
 Oktober
Vedenin kom för andra gången detta året. Bästa lägret på hela året är höstlovslägret i Skara med Vedenin. Vi bor på hotell, har fritt inträde till badet och träningarna är superbra!
 
November
En tråkig månad där jag fotade alldeles för lite. Var på Catching fire 2 gånger på bio och det va den bästa filmen på väldigt länge. 
 
December
Jag fyllde år och hade en helt perfekt födelsedag!
 
Nu är det bara några timmar kvar av 2013 och vi förbereder in för att  fira in det nya året. Känner på mig att 2014 kommer bli ett ännu bättre år!



2013
30 December 2013, 15:25

Vilka länder besökte du under 2013?
Jag var på Kanarieöarna för 5:e gången tillsammans med släkten och så besökte jag Berlin över en långhelg med familjen. 

 

Vilket datum från 2013 kommer du att minnas och varför?
13/6 va skolavslutningen och balen och det va sjukt kul. Alla va sååå fina och jag har nog aldrig dansat så mycket på samma gång någonsin. Helt klart en perfekt avslutning på 9:an

 

Hur tillbringade du din sommarlov under året?
Jag hade hela sommaren uppbokad med saker som jag skulle göra. Första veckan va det utbildning till det företaget som jag startade i somras. Sen va det läger i Lidköping i 2 veckor och efter det va det Hönö med Lisa och Källö Knippla med Hanna. Hönö/Källö Knippla-veckan va den enda veckan jag va ledig och hade "semester" under sommarlovet för sen sommarjobbade jag i 3 veckor och hade Vedeninläger en vecka innan skolan började igen.

 

Bästa boken från 2013?
Jag har inte läst alls mycket detta året men Hunger Games är svårslagen

 

3 bästa låtarna som påminner om 2013?
Todo el mundo
Där jag hänger min hatt
Timber

 

Vad har du fått för nya vänner under 2013?
Flera nya konståkningskompisar från alla läger och hela min nya klass. Jag trivs verkligen jättebra i klassen, jag kan va mig själv och har alltid kul så gymnasiet ser ut att bli en bra tid.

 

Favoritprogram 2013?
Hawaii five-0

 

Hur ska du fira in det nya året?
Jag ska va hos Lisa med Lisa, Agnes, Maja, Elin, Viktor och Joel. Vi ska fixa gott trerätters och ha ett mysigt nyår. 

 

Vad hoppas du på inför 2014?
Att det blir Chicago i sommar! Vore fett asså!!!!

 

Har du några nyårslöften?
Nej inte något jag har bestämt än kanske kommer närmre 12-slaget

 

Bästa köpet?
Min iPhone 5

 

Blev du kär i år?
Ja

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag va i Skövde med familjen och shoppade, bakade julgodis och hade julmys

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Hållit på med mobilen. Jag är verkligen beroende av min mobil och jag slösar alldeles för mycket tid på ingenting på den.

 

Har du haft ett förhållande under 2013?

Nej

 

Vem har du umgåtts med mest?

Lisa, Stina och hela konståkningsgänget




Trööött
29 December 2013, 21:31

"Råkade" bli så att vi var uppe lite för länge när vi sov hos Olivia. I går kände jag mig hur pigg som helst och jag studsade runt på isen men idag har det varit lite trögare. Träningarna har fortfarande gått bra men jag var tvungen att ta en liten powernap i första pausen. Eftersom jag inte hade någon säng fick det bli på bordet i matsalen med musik i lurarna. Det funkade fint det också och jag lyckades faktist slumra till en stund. I den andra pausen åkte jag iväg på massage och fy sjutton vad skönt det va. Trodde jag skulle bli helt geléig i benen på sista passet men det gick helt okej ändå.



29/12-2013
29 December 2013, 12:33

Träningarna rullar på och går bra, träningsvärken spränger i ryggen och magen men livet leker.
Igår stannade jag och Sigrid i Tibro hemma hos Olivia. Hade en megabra kväll, vi såg på film och skrattade tills vi kiknade. Vi var nog lite trötta för allt någon sa var roligt. Jag och Sigrid vaknade inte av alarmet så Olivia gick upp och gjorde frukost åt oss innan hon väckte oss med vatten i ansiktet. Vi käkade frukost framför Disneydags innan vi släpade oss till ishallen för ett stegpass.
I morgon är sista dagen på lägret så nu är det bara att ta i det sista och köra enda in i kaklet




Nyårsplaner
27 December 2013, 23:34

Nyår ska man göra något speciellt, något kul så är det ju bara. Vi va ett gäng som planerade att hitta på något men det verkar skita sig. Några vill gå på fest, några inte och när vi trodde att vi hade löst allt kom nya problem.  Därför är jag fett otaggad på nyår och känner att jag lika gärna kan sitta hemma i ett hörn och tjura. 
Skorna som jag hade beställt var ju såklar inte bra heller men det kvittar, orkar inte bry mig mer. Jag kör på mina gamla skor som inte är direkt märkvärdiga. Det blir väl bra till slut, nyår blir ju av vilket fall. 



Mellandagsläger
27 December 2013, 09:02

Idag börjar mellandagslägret i Tibro. Eftersom jag inte har varit på is på 4 dagar är jag sjukt taggad så jag ska mosa sönder på varenda träning. Jag kommer även få träffa Cindy och Medeleine (två norska kompisar) som jag inte har träffat sen i somras. 



God jul!
24 December 2013, 16:02

 



Kalas
24 December 2013, 09:32

I söndags var det riktigt party hemma, eller släktkalas, med massor av presenter och massor av mat! Jag fick mest nyttoprylar men det var det som jag hade önskat mig så jag tyckte jag fick riktigt bra grejer. Det var schampo och balsam från Matrix, maskara från loréal, deo och duschcreme från Nivea, svarta stickade vantar och pengar. Lyckat kalas 5/5 toasts!



Perfekt födelsedag
23 December 2013, 19:42

Har haft en jättemysig dag hittills med familjen i Skövde. Jag var tvungen att köpa present till Hanna och jag lyckades hitta något som jag tror hon kommer bli glad över. Köpte även en jättegosig tröja från H&M som jag tänkte ha imorgon. När vi kom hem hade jag fått blomogram som stod utanför dörren, det stod "Grattis" på ett litet kort men inte vem det va ifrån så det får förbli en gåta. 
Nu har vi precis klätt granen och jag laddar in för julmat och uppesittarkväll. 
 



Grattis till mig
23 December 2013, 00:00

Haha! Exakt nu blir jag 16 bast. Sweet sixteen och livet leker



Liten jullista
22 December 2013, 13:04

Bästa med julen
Jag tror det är gemenskapen. Alla är snälla mot alla, alla är glada och trevliga mot alla och alla försöker göra det bästa av allt. Det är ju bara jul en gång om året och då måste man vara snäll, annars kommer inte tomten.

Bästa på julbordet
Köttbullarna

Godaste julgodiset
I år så är fudgen som jag gjorde med Viktor och lisa ganska oslagbara.

3 saker du önskar dig i julklapp
- Magic style brush
- Smyckeskrin
- Örhängen från Snö

Finns tomten?
Hehe, nej!

Vit/grön jul
Hoppas på en vit jul i år med det ser inte ut att bli så

Lussebullar/pepparkakor
Lussebullar

Julgodis/julmat
Julgodis

Julmust/glögg
Jag gillar inget av det




Julmys
21 December 2013, 14:42

Den enstaka lilla tomten och en julstjärna är det enda julpyntet i mitt rum. Ganska tråkigt och inte mycket till julstämning så jag ska nog skaffa en ljusslinga och lite fler tomtar innan jul. 



Mysfredag
21 December 2013, 10:22

Jag hade en helt underbar myskväll igår med mina favvobrudar. Vi lagade tacos, åt tills vi sprack och mysfaktorn var på riktigt hög nivå. Vi var extremt flummiga och skrattade så vi kissade ner oss åt saker som egentligen inte var så kul. Precis så här skulle jag vilja spendera alla mina fredagkvällar!
Jag blev också överraskad med paket och fin skönhetssång. Doften på produkterna från body shop var honug, den hade jag inte luktat på innan, men den var sååååå god! I det andra paketet låg en mini-bh i storlek 65AA. Trodde Lisa och Stina skulle tuppa av, så mycket skrattade de när jag öppnade paketet. De har mobbat mig sen 9:an att jag har små bröst så det har blivit typ en grej så jag skrattade lika mycket jag när jag fick se vad som va i. 
Riktigt rolig kväll, 5/5 badbollar



Hur underbart?
19 December 2013, 20:09

Längtar så jag spricker!



Kvällsmys
18 December 2013, 21:49

Kom hem efter en halvdåligt träning och la mig i ett bubbelbad. Hur skönt som helst och med en mysfaktor på 100. Jag har kletat in hela mig i linement också eftersom jag har fått så pinsamt mycket träningsvärk i benen efter att vi lekte skeppsbrott på idrotten. Nästan alla gick in för det och körde så hårt att svetten rann så jag va inte ensam om att ha träningsvärk idag. Känns iallafall skönt att känna att man har två ben. 



Ändrade planer
18 December 2013, 19:51

 
 
Fick hem min nyårsklänning igår och den va inte alls bra. Blev lite besviken, hade verkligen hoppats på att den skulle vara bra men det kändes mer som att jag gick i 6:an och skulle gå på skoldisco. Elvira passade bättre i den så jag tror hon ska ha den på julafton. 
I går åkte mamma in till Skövde för att handla presenter till mig (JAG FYLLER ÅR OM 5 DAGAR!!) så då fick hon med sig en klänning till mig också. Bestämde mig för att den fick duga. Den är väldigt lätt men jag tänkte köpa något stort halsband så ser jag nog lite festlig ut. 
Klänningen på bilden är den mamma köpte 



Nobody can be down with a balloon
17 December 2013, 13:50

Livet leker och jag är glad
 
7 tummen upp med livet
 
• Jag har haft sovmorgon varje morgon sen i lördags och jag har verkligen utnytthat den. Jag har sovit till 9 ungefär typ varje dag, hur härligt som helst.
 
• Vi har knappt något kvar i skolan nu. Att gå till skolan är som att gå dit för att träffa kompisar och snacka skit. 
 
• Vi har skeppsbrott på idrotten idag. Hur töntigt det än låter så tycker jag fortfarande det är kul att "leka lekar" på idrotten. Det blir flummigt men ändå lite träning. 
 
• Kicki och Regina kommer tillbaka till träningen idag. Förra veckan åkte de till SM och sen direkt vidare till deras stuga i Sälen så träningarna har inte blivit lika hårda som vanligt. Är riktigt taggad på ett hårt pass! 
 
• Det är jul om en vecka. Bara det gör mig glad! Jag har börjat få lite julkänsla nu, det är bara snön som fattas. 
 
• Jag fyller år om 6 dagar. Lilla jag ska alltså bli 16 bast och lika gammal som alla andra i min klass. Sen dröjer det ju bara några veckor innan alla börjar fylla 17 och jag är yngst igen. 
 
• Jag åker utomlands snart!!!!! Bara tanken får mig att bli glad:D



Önskelista
16 December 2013, 20:44

- Mac 21,5"
- Magic style brush
- Matrix schampo och balsam
- Snö örhängen
- Gosig morgonrock



Älskade, saknade Hanna
16 December 2013, 09:50

Saknar min underbara kusin mer än någonsin när jag sitter och kollar tillbaka på bilderna från Gran canaria 2011. Förväntningarna in för resa den resan var som vanligt, hyperexalterad och jättetaggad. Det skulle bli familjen och morfar som skulle åka men efter en liten väntan på flygplatsen dyker Hanna, Filip, Benny och Gunilla upp. Tror det va den bästa överraskningen någonsin. Något jag ALDRIG kommer att glömma!!!



Nyårslooken
15 December 2013, 11:53

 
Bestämmde mig för att beställa denna klänningen till nyår. Kändes som den var mest praktisk eftersom de andra var utan band. Hittade även de här skorna på rean på Footway, ursnygga och en aning för höga. Det är 12 cm klack men det är väldigt hög platå på de så då märks det inte lika väl. Det stod iallafall att de var lätta att gå i så vi får väl hoppas på det. Är astaggad på nyår även fast jag inte vet exakt vart jag ska va och med vilka mern det lär bli det vanliga goa gänget. 
 



2013
14 December 2013, 19:39

Denna säsongen har flytit på jättebra. Jag har gjort bra tävlingar, träningar och kunnat träna på utan några skador. Jag har åkt A-serien denna hösten och det har varit roligt att komma på bra placeringar och inte ligga i botten på elitserien men jag har ändå saknat elitserietävlingarna. Att få komma iväg lite längre bort, hela rankingsystemet och liveuppdateringar som faktiskt fungerar gör tävlingarna lite mer speciella. 
Jag är jättenöjd med hela denna säsongen och jag har inte haft ett enda fall på en enda tävling. Det känns som jag har höjt min lägsta nivå och uppnått några av målen som jag satte upp i våras. Ett av de målen var att få tillräckligt med poäng för att komma in i elitserien efter jul och här om dagen fick jag reda på att jag har lyckats med det. Efter jul kommer jag tävla elitserien! 
Den senaste veckan har jag börjat sätta dubbel axeln på träningarna också vilket känns väldigt skönt. Den där axeln har man tragglat runt med i flera år så det känns gött att det börjar släppa nu. Känner mig på topp och taggad på träning. Ser fram emot nästa säsong och hoppas det kommer gå bra!



Nyår
12 December 2013, 20:37

Har lite klädångest in för nyår. Jag vill vara fin och ha en klänning med bling och så men hittar ingen perfekt. Har kollat på de här men jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem. Får fundera på saken och leta vidare!



Sm live
12 December 2013, 16:44

 Nu har Sm dragit igång. Det går att följa det via livestreamingen eller kolla resultaten. Om du klickar på bilden kan du kolla och just nu är det U13 som åker.
Seniorernas program, både herrarnas och damernas, kommer för första gången sändas på tv 10 också. Jag tänker följa varenda sekund av Sm i år och jag hade gärna åkt dit och hejat men det är en bit att åka och tiden räckte inte till denna helgen så jag hejar från datorskärmen. 
 



SM
10 December 2013, 22:25

Igår efter träningen åkte vi hem ett gäng till Joshi för att fixa det årliga SM-lakandet. Hade så gärna velat vara med i år också, lätt den roligaste tävlingen på hela året. Önskar alla tibroåkare jättestort lycka till och är helt säker på att de kommer att äga!! 
 



Långa
08 December 2013, 19:54

Det gick inte riktigt hela vägen idag. Jag hade så gärna velat sätta ett kanonåk som avslutning på säsongen men men. Efter en del ältande fram och tillbaka om ifall jag gjort si eller så så hade det blivit bra så är jag helt okej nöjd. Jag fick helt struken hopp i sitt, vilket va väldigt onödigt, och några små missar i 2 hopp. Jag fick 50,43 i långa, totalt 80,63 och en 4:e placering. 
 
En 4:e plats är verkligen inte dåligt men jag hatar att komma 4:a. Det känns som att snubbla på mållinjen, inte nå riktigt hela vägen fram liksom och nu när jag bara va 0,3 poäng i från pallen så känns det lite surt.
 
Klantig som jag är lyckades jag halka på några hala plankor när jag ruschade 10 minuter innan jag skulle på isen. Jag gjorde en "Sigrid", när man halkar baklänges och sätter sig på rumpan, rakt i en skitig pöl. Fick stressa in i omklädningsrummet och slänga av mig dräkten och tightsen för att låta de torka lite innan uppvärmningen på isen. Fick låna ett par tights av en åkare frång Göteborg, jättesnällt verkligen. Dagens ros till henne❤️ Uppvärmningen sen började lite skakigt men i slutet satte jag en bra dubbel axel och det kändes väldigt gött. 
Ha en fin söndag, nu ska jag kolla på solsidan!



Landvetter cup
07 December 2013, 18:53

Är nöjd med mitt åk idag även fast det inte va det bästa denna säsongen. Slarvade lite i ögel så det blev en konstig landning och lite minus för det. Jag fick inte level 3 i stegen utan level 2 och en hake på dubbel axel med step out. Jag hade hoppats på att sätta den denna tävlingen eftersom den har varit bra på träningen denna veckan men får jobba på det till nästa tävling. 
Ligger på en 2:a plats efter korta med 30,20 poäng och jag känner mig stabil in för långa!
 



Allt är för bra nu...
06 December 2013, 16:30

Dagens träning gick så grymt bra! Klarade flera dubbel axel som var helt rena och åkte ett felfritt korta. Allt gick precis som det skulle och det känns som att livet är på topp. Denna träningen kom helt perfekt eftersom det är tävling i helgen så bättre uppladdning än så här kan jag knappast få. Njuter av varenda sekund och gasar på järnet nu så kommer alla pusselbitar falla på plats. 
 



Christmas tree
05 December 2013, 16:31

4 laddade julgranar och ett paket var det som spelade idag på volleybollplanen. Vi saknade våra lilla tomtenissa, hon va sjuk så vi fick klara oss utan henne. Det slutade ungefär som förra året, stryk i alla matcher men vi var lika glada för det eftersom vi vann pris för bästa utklädnad. Rolig dag med mina fina vänner!



Mysig eftermiddag med min pudding
04 December 2013, 19:49

Gick hem till Lisa idag efter en helt ok onsdag i skolan. Eftersom det är volleybollturnering så va vi tvunga att fixa våran outfit lite och så passade vi på att göra amerikanska pannkakor också. Asså amerikanska pannkakor med hallon, vaniljkesella och sirap är himmelriket. 
Det va ett tag sen vi hittade på något och det blev som vanligt väldigt flummigt och en hel del skratt men vi hann klart med det som vi behövde och är laddade in för i morgon. 



Pepparkaksbak
03 December 2013, 18:11

Hade en mysig stund med Elvira efter skolan idag. Blev inte jättemånga pepparkakor för degen är så god men men. Nu känns det att det närmar sig jul, bara 3 veckor kvar och 17 dagar kvar till jullov. Fatta, 17 dagar! Det är ju ingenting. På dessa 17 dagar har vi 1 inlämning och kanske 2 prov, vet inte om vi ska ha dem ens, och en novell som ska skrivar. Med andra ord väldigt slappt. 
Denna terminen har varit jätterolig. Det känns som gymnasietiden kommer bli den roligaste tiden genom hela skolgången även om det kommer bli mer plugg bara för klassen är så rolig och skolan är tipp topp. Jag känner mig knäpp men jag kan längta efter att gå till skolan på söndagkvällar och vara astaggad. Förra året och de två tidigare åren hade jag söndagsångest varje söndag men än så länge har jag inte haft det en enda gång. Allt bara flyter på och är kul!



Julkalendern
03 December 2013, 07:13

Att följa julkalendern är ju ett måste innan jul vajre år. Det är inte förrän nu som jag känner att julen börjar närma sig och årets julkalender är lite mysig faktist. 



Q/A
02 December 2013, 10:27

Q: Hur mycket tjänar du ungefär på detta? Och hur ''vet'' folk vem du är så dem vill beställa? :D Låter fett kul
A: Denna helgen hade jag fått en beställning från en kund från i sommras när jag var sommarlovsentreprenör. Jag känner henne lite sen tidigare också men då tänkte jag att "varför inte jobba lite mer när jag ändå är i farten" så då skrev jag på Facebook.
Eftersom jag bor i en liten håla så finns det en grupp med ca en tredjedel av Hjos befolkning i. Där skrev jag och fick totalt 145 frallor att baka. Denna helgen tjänade jag lite över 1000:- vilket jag är väldigt nöjd med. 
Jag blev ju utsedd till årets sommarlovsentreprenör också och hamnade i tidningen och fick på så sätt mera uppmärksamhet och som sagt, staden är inte så stor och rykten sprids fort!