Julfeelings
30 November 2013, 15:54

Längtar såå till julen men jag har inte börjat få den där gosiga julkänslan än. Jag vill ha snö, mera julpynt, julmusik och julgodis i mängder! 
Skulle så gärna vilja fira jul i USA också. Allt är så mycket mer där, större och pampigare, så det vore grymt häftigt. Får överleva med en svensk jul vilket inte är helt fel det heller men en jul i Amerika står helt klart med på listan "before I die". 



Bagarstuga
30 November 2013, 09:39

Förra lördagen fick jag två frallbeställningar tills idag. Eftersom jag är ledig idag så tänkte jag att jag kunde jobba lite. Jag skrev på Facebook att jag skulle baka i helgen och det strömmade in beställningar (typ, med lite överdrift). Tills idag hade jag 75 frallor och tills i morgon har jag 70 frallor så jag tjänade lite kosing. Perfekt nu innan jul! 
 



Önskelista
28 November 2013, 09:45

Jag fyller år om knappt en månad och jag har ingen aning om vad jag ska önska mig! Jag har kollat på en magic style brush men kommer inte på något mer. Någon som har någon idé om vad jag kan önska mig?

Finns ju såklart saker jag önskar mig som jag vet att jag inte kommer få, typ en Macbook, Ipad och en jorden runt resa så jag behöver något lite mindre att önska mig.

 



Catching fire
27 November 2013, 15:10

Finner inga ord för hur jäkla bra denna filmen är! Har ni inte sett den, se den. Jag var på bio i måndags tillsammans med Stina, Lisa och Viktor och då såg vi den. Jag kan inte släppa hur bra den va, helt underbar! Lätt 5/5 ostbågar. Så bra att jag ska se den igen på söndag tillsammans med Stina Fredriksson.
 
 



Nattbesök
27 November 2013, 08:51

Slapp att sova ensam i natt eftersom min gris (Lisa) kom som nattgäst. Hennes föräldrar var tvungna att åka iväg så då fick Lisa sova här så hon slapp sova i ett tomt, läskigt hus. 
Favorit från i sommras



Årets sommarlovsentreprenör
26 November 2013, 21:28

Har jag nämnt att jag blev årets sommarlovsentreprenör? I vilket fall så blev jag utsedd till det och fick hämta pris på näringslivsgalan i torsdags. Idag kom det även hem en tjej från banken med blommor för att "gratulera till priset". Livet rullar på nu.
Har även fått lite fralljobb till helgen så då blir det lite mer cash i plånboken




Långprogrammet
26 November 2013, 13:48

Fick en fråga om jag kunde lägga upp en film på när jag åkte konståkning så nu har jag fixat det. Detta är långa i Mariestad. 



Hollister♥
26 November 2013, 09:49

Under tävlingen i Älta i helgen hann vi även åka in till Stockholm och gå en sväng på stan. Blev två nya tröjor från Hollister och ett par ljusa slitna jeans. 



Elitserieprämiär
25 November 2013, 08:00

Känner mig så lycklig just nu. Allt går som på räls och funkar precis som det ska. Förra veckan va det matteprov som jag tror gick bra, engelskaprov som också kändes bra och nu ännu en bra tävling på det. Innan tävlingen ändrade vi om lite i korta eftersom man måste har ett trippelhopp i kombination för att det va det en elitserietävling. Motståndet var alltså tuffare och domarna lite hårdare men jag körde ett halvbra korta, stod upp på allt och fick 25,65 och ett bra långa som va nästan felfritt. Jag missade några levels, gjorde en step out och en trea efter ögel. Slutade på en 20:e plats med 78,54 poäng.
Känner att livet är på topp, allt känns lätt, känner mig ostoppbar och har bara goda tankar om mig själv.




Resultat Oxen Cup
20 November 2013, 23:14

Efter en extremt dålig uppvärmning in för långa i söndags gick det förvånandsvärt bra. På uppvärmningen missade jag i princip allt. På uppvärmningen gjorde jag många floppar (enkelhopp), skrapiga landningar och en riktig vurpa där jag slog i svanskotan men i programmet sen körde jag nästan helt felfritt. jag fick inte alla levels i steg och piruetter och gjorde en en enkel toeloop efter lutz. Slutade på en 3:e plats med 87,36 poäng!



Tävling
16 November 2013, 14:10

Tävlingsdag idag och jag är taggad till 1000. Jag har inte haft den bästa träningsveckan nu innan så jag ska visa att det inte spelar någon roll och bara gå ut och äga. Träningen i sig har inte gått så dåligt men jag trampade snett både i söndags och tisdags och så fick jag nackspärr i måndags så jag har inte kunnat träna riktigt fullt ut. Men nu är jag i toppskick och laddar för fullt med hög musik och peppande tankar!



Trophee Eric Bompard
15 November 2013, 22:31

 Vicky tävlar i Paris nu i helgen på Trophee Eric Bompard. Idag körde hon korta och jag trodde att jag skulle missa det eftersom vi inte har Eurosport 2, men icke sa nicke, mamma fixade så att vi kunde streama online på datorn. 
Hon åkte som vanligt helt underbart men hade några tekniska missar så hon ligger på en 8:e plats av 9 efter korta med 53,25. 



Photoshop
15 November 2013, 12:23

Börjar lära mig lite Photoshop nu vilket är väldigt roligt. Man kan göra så himla mycket i det programmet, det har allt. Jag har sökt på youtube och googlat lite för att veta hur jag ska göra.
 Bilden till vänster är oredigerad men på den högra bilden har jag redigerat ögonen, munnen och huden. Jag gjorde ögonen lite ljusare och lite blåare och läpparna ändrade jag färg på och så slätade jag ut huden också. Testade mest bara för skoj skull och det va inte så svårt som jag trodde.



Paradiset
14 November 2013, 22:49

 



Dagen
13 November 2013, 22:17

Fick sluta tidigare idag så jag var hemma redan vid halv tre och då hängde Lisa med hem. Jag va ledig från träningen idag eftersom jag tävlar i helgen så vi pluggade lite, gjorde amerikanska pannkakor och pratade en del, mycket mysig onsdag. 
I morgon har vi sovmorgon till 11, slutar 4 och har öppet hus på kvällen. Eftersom vi är i skolan efter skoltid så är vi lediga hela fredagen, väldigt värt. 



Supermellis
12 November 2013, 14:43

Smothie, kiwi, banan och äggröra



Bläää
12 November 2013, 09:25

Igår på specialidrotten gjorde jag himmel och kände att jag sträckte till nacken och fick nackspärr, BINGO! Det kom ju bra så här innan tävling... Eller inte. Det va inte så farligt utan att jag kunde vrida på huvudet men det gjorde lite ont och jag kunde träna men i morse när jag vaknade kom jag knappt ur sängen. Jag kunde inte vrida huvudet något alls så jag fick bli hemma från specialidrotten och idrotten och så ska jag ta mig in till de två sista lektionerna idag. Jag vill verkligen träna i kväll och jag behöver träna i kväll med tanke på att det är tävling i helgen så jag ska göra allt för att nacken ska bli bättre. 



Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också
10 November 2013, 14:02

 



London
09 November 2013, 12:21

För ganska länge sedan fick jag för mig att jag skulle spara alla mina tior och det gjorde även Jennie. Jag bestämde att jag skulle göra något kul för de pengarna och nu har det gått ett bra tag och jag har nästan 3000 kr i tior. Så nu har vi planer på att åka till London tillsammans över en långhelg, typ 3 nätter och shoppa, kolla på sevärdigheter och ha kul tillsammans. 
Jag har varit i London en gång tidigare men det var för 3 år sedan och redan då när jag lämnade den staden bestämde jag mig för att "hit ska jag komma tillbaka". Älskar den staden♥



Heeeeelg!
08 November 2013, 16:20

Känner att livet är på topp. Allt runt omkring mig känns helt perfekt, mina vänner är helt underbara, skolan är rolig, jag skrattar så jag gråter nästan varje dag, träningarna går som de ska och jag kan bara njuta av livet. Och utöver allt detta så är det helg!! Denna fredag kommer spenderas framför Gossip Girl, jag har bara två avsnitt kvar, med lite snacks och en kudde till kompis. I morgon är träningen inställd eftersom det är Tibro Trofén i ishallen så då kommer Hanna hit och vi ska fira morfars 85:års-dag på restaurang med hjortfilé och annat smarrigt. 
Har inget annat för mig så jag antar att jag kommer bli rastlös och krypa på väggarna om jag inte planerar in något. 



Kladdkakans dag
07 November 2013, 22:40

Idag är det kladdkakans dag och det måste självklart firas! 
 
 



Fuck Cancer
07 November 2013, 21:35

 
För typ två veckor sedan var det cancergalan på tv men jag "missade" det. Jag vet att om jag hade kollat på det så hade jag bara suttit och lipat. Veckan efter, på lägret alltså, så visade Olivia mig ett klipp där ifrån och självklart så blev jag lipig. Det var en vanlig kille som älskade musik, född 93, som hade fått reda på att han hade cancer 2 veckor efter att han hade blivit tillsammans med sin flickvän. Han hade då påbörjat en sång till henne men hann aldrig klart med den innan han dog.
Han åkte upp till Uppsala sjukhus för att göra en undersökning tror jag och blev friskförklarad men på natten sen så dog han. Helt sjukt att det kan gå så fort. Från att anses vara frisk till att bara försvinna. 
Eftersom han inte hann klart med låter så fick årets idoler i uppdrag att göra klart den och alla pengar de får in ska skänkas till cancerforskning. 
Han sjunger såå himla bra att jag får rysningar och blir helt rörd. Lyssna på den och speciellt i början när det är Edvin som sjunger♥



Utmanare
06 November 2013, 19:28

Fick idag reda på att jag har blivit utmanare till elitserien. Förra tävlingen gick bra och jag fick ihop tillräckligt med poäng för att få tävla en elitserietävling nu innan jul. För att komma med till elitserien efter jul så måste jag göra en till tävling med liknande poäng innan jul. Om jag inte lyckas med det så har jag chansen att få de poängen efter jul och komma med till elitserien sen i höst. Ska bli kul att tävla elitserien igen det enda är att jag måste göra trippel Salcow i korta och det har jag inte tävlat med innan. 



5-rätters
05 November 2013, 18:19

I söndags fick Oskar för sig att vi skulle överraska mamma och pappa med en middag och eftersom Oskar alltid ska dra till med lite extra så blev det 5-rätters. Till förrätt gjorde vi: pramainlindad getost med ruccola, pinjenötter och honung, toast skagen med hembakat börd, kräftsoppa med kräftskjärtar och dill. Sen gjorde vi oxfilé med duchessmos, béarnaisesås och baconinlindad sparris och sist så gjorde vi chokladbakelse med italiensk maräng och bärkompott. Tror inte jag har ätit så god mat någonsin. Himelskt gott♥



Friterad banan
03 November 2013, 19:46

För recept till 4 personer behöver du:
 
2 bananer
2 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 msk bakpulver
 
Gör så här:
Blanda vatten mjöl och bakpulver till en jämn smet i en bunke
Doppa bananerna i smeten och fritera i 180 grader ca 3-4 minuter
Servera med glass och ringlad sirap på
 



S´mores dip
03 November 2013, 15:40

Sista passet igår kom Hanna, Gunilla, mamma och Elvira och kollade och efter det åkte vi hem till Hjo. Vi gjorde 3-rätters med dubbel efterrätt, friterade bananer med glass och sirap och även s´mores dip. Himelskt gott!!
Här är receptet för 4 personer till s´mors dipen
 
Du behöver
200 g choklad
100 g minimarchmallows
2 msk mjölk
Mariekex
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Smält chokladen i vattenbad, lägg i marchmallowsen och häll sist i mjölken.
Värm det tills det blir en smet och häll i formar.
Lägg marchmallows uppepå smeten och ställ in de i ugnen i ca 10 minuter. Håll koll på de så att de inte blir brända, de är klara när de är gyllenbruna.



Urpumpad
02 November 2013, 14:29

 Känner att det tar på krafterna att träna och utöver det så åkte vi typ dubbla långa förra passet. Försöker nu att ladda om in för nästa träning och i kväll ska jag ha fetaste myskvällen på mitt rum med godis och Gossip Girl. 



Sunglasses
01 November 2013, 16:43

Laddar upp ännu mer in för resan med 2 par nya solglasögon. Jättetråkiga och dåliga bilder