❋❋❋❋❋
31 Oktober 2013, 18:33

VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För 10 år sedan så var jag 5 skulle fylla 6. Min lillasyster fyllde 1 år så jag gissar att vi hade något slags kalas och jag var ute och Halloweenade med Hanna, min kusin. Jag var säkert arg på mamma också. När jag var liten var jag jätte ilsken och jobbig så det kan inte varit roligt att vara mamma till mig i alla lägen. Tror det var i den åldern som jag bet mamma på julafton så hon började blöda för att jag var sur.

VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Då var jag på läger i Tibro och förberedde mig för Halloween.

FEM SNACKS DU GILLAR
Lösgodis, Popcorn, Choklad, Jordgubbar, Nötter

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL
Jag är jättedålig på att lära mig låttexter men jag kan hela texten till Där jag hänger min hatt, I love it, Don't you worry child, Sean den förste banan och Krokodilen Kaj

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR

Resa jorden runt tillsammans med en vän. Besöka fina ständer och uppleva shoppingen i New York. Åka linbana från ett högt berg och simma med delfiner.

Köpa dyra födelsedagspresenter till alla jag kände. Tänk att bara kunna gå in i en dyr smyckeaffär och köpa ett diamanthalsband för några hundra tusen.

Vara lite mer som Chuck Bass, gödsla med pengar för att göra folk glada.

Donera pengar till välgörenhet. Göra så att världen inte var lika orättvis och fixa så alla fick äta sig mätta och dricka rent vatten.

Anlita en buttler. Skulle vilja ha en egen Dorota hemma, Blairs buttler i Gossip Girl. Hon är så himla söt och gör allt för att det ska bli bra och det vore ju ganska gött att slippa städa rummet och få lyxig frulle varje morgon.

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA
Skotskrutig kjol, manchesterbyxor, kortärmad skjorta med fult mönster, polotröja med broderi på eller stora militärbyxor

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Åka konståkning, fota, baka, shoppa och kolla serier.

FEM FAVORITLEKSAKER
Internet, skridskorna, kameran, poolleksaker och min kitchen aid




Lever lyxliv
30 Oktober 2013, 15:33

Nu börjar lägret "på riktigt" när vi bor på hotellet. Lever livet med 3 timmars isträning om dagen, fritt inträde till badet och frukost, lunch och middag på hotellet.
Nu har vi precis kommit från badet och ska snart äta middag. Efter det så har vi dagens sista ispass sen ska jag nog krypa ner i sängen och kolla några avsnitt av Gossip Girl. 
Jag skulle kunna leva på detta viset, precis så jag vill ha det. 



Before I die
30 Oktober 2013, 11:35

Åka skridskor i Eiffeltornet
Jag såg en bild i min kemibok för ett tag sedan där det var en isbana på första våningen i Eiffeltornet. Hur coolt är inte det? Fatta att åka skridskor och ha utsikt över Paris samtidigt.

 
Resa till Aruba
Det är så in i helsikes fint där så jag tror inte det är sant. Har dock bara sett bilder men en kompis till mig har varit där och hon sa att det var som ett overkligt paradis på ett vykort.
 
Simma med delfiner
Har enda sedan jag var liten alltid varit fascinerad av delfiner. Inte bara för att de är fina utan för att det är coolt att det finns djur som man kan lära så mycket. Att en människa kan simma tillsammans med de utan att bli uppätna eller attackerade.

Äga en hund
Det är något som jag har velat sen i somras. När jag var liten var jag rädd för hundar. Jag trodde typ de skulle äta upp mig och jag tyckte bara att de var äckliga men nu de senaste åren har jag blivit helt kär typ❤️ Jag SKA ha en Cavalier king charles spaniel innan jag dör.

Vara skådis i en film
I fredags var det en tjej från ett filmteam i ishallen för att se om någon av oss konståkare var intresserad av att spela huvudrollen i en långfilm. Filmen kommer att sändas på bio och handla om två systrar som är konståkare. Det var ca 1000 sökande, jag hade tränat en timma och vi hade haft halloween i skolan så jag hade sminkrester i ansiktet. Ni kan ju räkna på hur stora de chanserna är att jag får den rollen... Jag började fundera lite efter det och det vore väldigt coolt att vara med i en film. Så det är något jag ska göra innan jag dör.

Lära mig surfa
Det vore ju så jädra häftigt! Att simma ut i havet och fånga en våg och kunna stå och hålla balansen. Eller att stå inuti en våg sådär som på alla We❤️It bilder.

 




29 Oktober 2013, 10:30

 



Camp Vedenin
28 Oktober 2013, 20:40

Från tisdag till lördag är det läger i Skara där Alexander Vedenin kommer att träna oss. Han är från USA och det är han jag kommer att träna för om jag åker till Chicago. Han är en superduktig tränare som har kommit hit till Sverige i flera år i rad. Bilden tror jag är från det första året som jag var med och då var lägret i Grästorp, en liten håla nära Trollhättan. 
De första dagarna kommer vi åka fram och tillbaka till Skara men från och med onsdag så ska vi sova på Julahotellet i Skara. Älska verkligen det hotellet, god mat, sköna sängar, underbar frukost och nära till ishallen. 5/5 badbollar!



Lugnet före stormen
28 Oktober 2013, 18:26

Hade en väldigt mysig fotorunda nere i stadsparken tillsamans med min fina vän idag. Massor av fina löv kvar där nere fortfarande till skillnad från den grå staden med nakna träd och blöt mark. I stadsparken blev även väldigt härligt ljus och vackra färger av de olika löven. Vädret var också på topp, lite kallt men ingen storm och inget regn.
Nu sitter jag och lyssnar på livesändning om stormen och jag tog det inte riktigt på allvar innan jag började lyssna men nu vågar jag inte gå utanför dörren. Jag får sitta inne resten av kvällen och kolla Gossip Girl och mysa i sängen i stället. 



Fixat
27 Oktober 2013, 14:48

Kände igår att mitt rum behövde en ordentlig grovstädning så jag tog tag i livet, slutade kolla Gossip Girl och började städa. Älskar när allt är rent och i ordning men är dock inte så bra på att hålla det fint. Var även på det nybygda Hem och Hobby igår och köpte lite nytt till rummet. Håll utkik så kanske det kommer bilder på det senare. 



Nike free run 3.0
26 Oktober 2013, 14:59

Nu är dojjorna här och de är helt perfekta, hur sköna som helst och lagom stora! De kommer användas flitigt♥



Laddar
25 Oktober 2013, 20:11

Är så himla taggad på resan och så shoppingsugen så att det blir farligt! Köpte nya shorts här om dagen och idag köpte jag den här. En vit, ganska basic bikini. Längtar som in i bomben. 



I´m so excited
25 Oktober 2013, 09:34

Nu är resan till Maspalomas bokad. Så himla gött att få komma iväg i vinter och slippa kylan för ett tag. Åh är helt pirrig och uppspelt. Kommer fota som ett litet gnu, sola mig neger, bada mig trött och äta tills jag spricker. Haha fick ladda ner appen "days until" nu och var ju tvungen att testa så den funkade. BARA 73 DAGAR KVAR!!



Dagens skratt
24 Oktober 2013, 21:28

 



Kusin vitamin
24 Oktober 2013, 09:15

Förra helgen var jag nere i Mullsjö (jag tror jag nämnde det) hos Hanna, min kusin. Började med att kolla på hennes handbollsmatch som de vann överlägset med 39-15 och Hanna gjortde 3 raka på slutet. Efter det åkte vi in till Jönköping och käkade fin fin mat på Jensen`s Bøfhus och köpte med oss lite gott att ha framför Tv:n senare. 
På söndagen sov jag verkligen ut. Har inte sovit så länge sen början av sommaren ungefär. Vi sov till 12:20. Resten av dagen gick åt till att leta resor och på kvällen var det träning. Jättemysig helg som måste upprepas!



Q/A
23 Oktober 2013, 17:50

Q-Hej Vilma! 
Jag har en fråga. I salchow ska man böja benet? Alltså om man gör med trea, ska man böja innan vändningen? Ska man sträcka under vändningen? Ska man sträcka efter vändningen? Är det bara en uppsträckning man gör isf? För när jag gör det hamnar jag ofta där bak på skenan och klarar inte salchowen.. 
Kan du förklara hur man ska göra och hur du gör? :-)
 
A-Det finns många olika tekniker som man kan jobba med. Du ska inte resa up innan vändningen eller under tiden men efter du har gjort trean ska du resa upp. Tänk på att hålla kvar den bakre armen så att du inte släpper den åt sidan utan håll armen bakom och högt. 
Jag gör med mohawc innan och inte trea och det jag måste tänka på är att hålla både friarm och friben bak på spår så det inte hamnar på sidan. Var inte rädd för att fråga din tränare vad du gör för fel, de är där för att lära dig. 



Lista
23 Oktober 2013, 16:48

Vem sov du senast med?
Olivia sov här i natt

Senast sedda film?
Jag sov till Monto Carlo idag om det räknas

Vem var den senaste du ringde?
Hanna, min kusin, vi pratade om resan!!

Senast 3 inkomna sms?
Okej
• Awesome
• Oj! Gött


Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
• ❤

Vart vill du åka just nu?
Till Chicago eller något annat ställe i USA. Fast jag hade inte bangat på Australien eller Aruba heller!

Vad ska du göra imorgon?

Imorgon är det skola sen träning och efter det ska jag på körkortsutbildning

Vad skrattade du senast åt?
Pappa när han löjlade sig igår kväll och kläckte "dåliga" kommentarer

Senaste köp?

Jeansskjorta från Lee och Levi's 501
 
Vad har du på dig?

Mjukisar och stickad tröja

 

Hur mår du?

Jag mår bra! Jag känner att jag har läget under kontroll när det gäller skolan, konståkningen och vardagen. Jag är dock väldigt trött nu och en aning sliten men det problemet är lättlöst, SOV! 




Rörig dag
23 Oktober 2013, 13:16

Kvällens träning slutade med att Olivia hängde med mig hem och sov här. Hon mådde inte så bra så vi vågade inte låta henne vara själv och det var nog tur det. Vi vaknade i morses och var dötrötta, jag sov knappt någonting, Olivia svimmade vid frukosten och det var lite kaos. Vi åkte till läkaren med Olivia och nu ligger vi båda och halvsover i min säng. Ingen skola för någon av oss idag alltså...



Tipsa
22 Oktober 2013, 09:56

Jag rensade bort lite gamla bloggar från blogkeen så det blev ganska tomt och tråkigt. Har ni några tips på lite nya bloggar man kan börja följa? Alla tips är bra utom dom dåliga;) 
 
 



Q/A
20 Oktober 2013, 21:32

 Q: Hej! Jag tänkte fråga om du vet hur man får level 4 på kombinationspiruetten? Jag vet vad man måste göra men om du har tips på den eller vad du gör för någon:))
 
A: Ta mycket fart in i piruetten så blir det mycket lättare att göra dina levels och du kan få + av damarna. 
Jag gör bakåt ligg, grip (rosen), fotbyte, broken leg, total split. Den får jag level 4 för och om jag gör den med bra fart får jag +



Plans
20 Oktober 2013, 18:57

Letar runt på resor och hittade detta, Europas största vattenland! Blev en aning sugen



Bra start
19 Oktober 2013, 15:38

Helgen har startat perfekt, full rulle med massor att göra. Startade helgen med egen träning tillsammans med Olivia och senare på kvällen mötte vi upp alla goa konståkningsbrudar vid Milan. Efter Milan fixade vi lite gott innan vi hade Harry Potter-maraton i Olivias lägenhet. 
Jag och Louise sov där och när vi vaknade var lyxfrukost framdukat på bordet. Jättemysig fredag, 5/5 pop corn på den. 
4 ego från igår kväll



Kvällstankar
17 Oktober 2013, 22:35

vill ha hund, vill resa jorden runt, vill träna, vill bli stor, vill surfa, vill ha längre hår, vill ha sommar, vill, vill skatta tills tårarna rinner, vill träffa alla mina vänner, vill åka skridskor i eiffeltornet, vill bli plåtad av en proffsfotograf, vill äta på restaurang, vill ha mer tid, vill kramas, vill ha massage, vill se på konståknings-VM hela natten, vill till Hollister, vill vara galen, vill på konsert, vill ha godis, vill ha ordning, vill flyga, vill sjunga som en Gud, vill baka 7 sorters kakor, vill tävla utomlans, vill shoppa loss i New York




17 Oktober 2013, 09:02

Smälter när jag ser denna söta vovven. Så himla söt! 



Pod-cast
15 Oktober 2013, 15:26

Jag laddade ner appen idrottshjältar i går för att lyssna på Pod-casten med Vicky. Hon berättar om sin konståkningskarriär från 12 års ålder vilket är jättekul att höra eftersom jag bara har tränat med henne sen några år tillbaka. Jag har aldrig varit med när hon var i min ålder och när hon berättar så känner man igen sig i flera saker. Det finns flera idrottare man kan lyssna på men jag har inte hunnit med det riktigt. 
För att kunna lyssna på en Pod-cast måste man röra på sig vilket är ganska jobbigt. Jag lyssnade i går efter träningen men då hade jag ingen lust att gå ut och springa för att lyssna så jag satt och rörde på mobilen hela tiden, jobbigt men det funkade. 
 
Ladda ner appen, den heter Idrottshjältar och ser ut så här ↑



Före/efter
14 Oktober 2013, 12:53

Före                                                                                     Efter
Två bilder från lördagens fotografering



Lunch
13 Oktober 2013, 16:46

Rotade igenom kylen igår för att hitta något smarrigt till lunch. Det blev en himmelskt god sallad med gurka, tomat, sallad, paprika, bacon, kyckling och halloumi.



Höst♥
13 Oktober 2013, 15:35

 
I går kväll var jag med familjen hemma hos Aleniussons och åt middag och firade Ullis födelsedag. Innan det blev det lite höstfotning  tillsammans med Emma och det blev några bra bilder som jag nu sitter jag och försöker redigera i Photoshop. Hösten har varit så härlig i år, inte för kallt och inte för regnigt så det blir säkert fler mysiga bilder som ploppar upp. 



En enda färg
12 Oktober 2013, 20:32




Förberedelser
11 Oktober 2013, 16:10

Efter en 2 timmars lång träning ska jag hem och duscha innan jag sticker till Lisa och fixar mig. Hennes pappa ska fixa käk innan vi åker ut till Hönsa. 



Naturmiddag
11 Oktober 2013, 09:22

En hel kännslobomb in för denna s.k "middag". Ena stunden tänker jag att det blir kul det kommer gå bra. Andra stunden är jag livrädd och vill bara skita i det och krypa ner under täcket med en bra film i stället. 
Denna middag är ingen middag utan en "dyngrak fest" som det stod i inbjudan. Alla 1:or kommer få någon lindrig variant av nollning och de flesta kommer va redigt packade. Jag är ingen vidare festprisse och alkohol är inget för mig så jag vet inte riktigt hur denna kvällen kommer sluta men jag ger det en chans. Är det tråkigt åker jag hem och dejtar kudden i stället! Jag kommer vilket fall som helst inte dricka. 



Tips
10 Oktober 2013, 22:53

På den mentala träningen förra veckan skrev vi ner alla element vi har i programmet. Vi skrev ut värdet av varenda sak var för sig och räknade ihop den totala poängen. Detta går att göra inom andra sporter också inte bara konståkning men då får man nog göra på ett lite annorlunda sätt. Tänk dig att du är en golfspelare eller längdhoppare då vet du hur långt du kan hoppa eller hur få slag du kan slå. Som konståkare är det små marginaler och mycket siffror så om du räknar ut dina poäng för ett felfritt program får du en klarare bild över nivå jämfört med din prestation på tävling. Om du som konståkare får t.ex 14 poäng i tekniska under ett kortprogram på tävling och jämnför det med goe-raden så blir det inte helt rätt. I goen står det kanske baspoängen för en level 2 piruett när du vet att på den kan du få level 4 så då blir goen lägre än vad du egentligen kan.
Det är bra att räkna ut vad man kan ha för tekniska poäng om man kör ett felfritt program så man kan jämnföra efter det på tävling för att avgöra om det gått bra eller vad som måste förbättras. Efter varje tävling är det väldigt bra att granska protokollet noga så du ser dina brister eller utveckling. Det gör att du blir en "smartare" konståkare som vet vad som ska rättas till under programmets gång om man t.ex missar en kombination. Då slipper man få poängavdrag för massa onödiga missar bara för att man är okunnig. 
Tänk smart, både på tävling och på träning



Shopping
10 Oktober 2013, 19:17

Åkte in akut till Skövde idag efter skolan för att köpa lite nytt innan naturmiddagen. Rotade igenom hela garderoben utan något resultat så idag har jag stresshoppat. Fick med mig en blus, nya svarta brallor, lite smycken och ett nagellack, allt jag hade planerat att köpa. Var nog inne i alla affärer på hela Commerse minst två gånger men nu när allt ligger i påsar är jag nöjd med vad jag har köpt.



Hur söta?
10 Oktober 2013, 12:14

Bläddrade igenom gamla bilder här om dagen och hittade den här. Tror bilden är tagen på Knippla för 8 år sedan



Skolfoto 2013
09 Oktober 2013, 21:04

Som vanligt så ser jag lite halft mongo ut men men. Skolfotot brukar ju aldrig va riktigt på topp ändå. I år va det lite annorlunda bilder, vi fick ta alla tjejer tillsammans och enskilda från knäna och uppåt, kul kul! Texten förstör alla bilder men lite kul med en sneak peak på klassen och girlsen



Nöjd
06 Oktober 2013, 15:42

Bestämde mig efter många om och men. Det blev de mintgröna och jag är helnöjd så nu får i bara hoppas på att de kommer så fort som möjligt!



Brunch
05 Oktober 2013, 16:49

American panncakes
Scrambled eggs
Bacon
Scoones
Bär
Annanas
Honungsmelon
Vaniljkesella
Hallon och-jordgubbssmoothie
 
Ni kan ju gissa om vi blev mätta...
Eftersom Lisa fyllde år i tisdags så fixade jag och Stina lite födelsedagsfirande i form av brunch. Det var helt magiskt gott♥ Typ 10 gånger bättre än hotellfrukost. Vi satt i säkert 1 1/2 timma och käkade så jag var mätt i säkert 6-7 timmar efter.
Blev en väldigt mysig start på helgen med mina vänner och den fortsätter i samma spår. I kväll kommer Stina hit och håller mig sällskap framför Gossip girl. Jag har tittat i kapp henne nu så vi ska börja kolla på avsnitt 17 säsong 4. Har verkligen fastnat totalt, så himla bra!
Livet är på topp



Nike free run 3+
05 Oktober 2013, 14:40

Lisa har nyligen köpt Nike free run så nu blir jag så sjukt sugen på ett par jag med. Har fastnat för de här två men kan inte bestämma mig. Vilka är snyggast? Ena stunden är de mintfärgade snyggast andra stunden är de gulgröna snyggast! Hur som helst, är sjukt taggad på nån av paren



Svävar på rosa fluffiga små moln
05 Oktober 2013, 08:23




Fredaaag
04 Oktober 2013, 17:18

Jag är kanske en aning efter alla andra men jag tyckte den HÄR sidan var jätterolig. Joel visade mig den idag, helt klockren! 
Känns för övrigt som en mycket bra fredag hittills 



Frågor #4
04 Oktober 2013, 07:29

1. Hur kan man få upp bättre fart i piruetter (ex sitt o himmelspiruett)
Ta mycket fart in i piruetterna och se till att få piruetten på samma ställe så att du inte vandrar iväg.

2. Hur kan man få bättre bågar i steg som choctaws? 
Det kommer med åren mycket sånt. Tänk på att du ska ha mycket knä och låtsas att är en världsstjärna. Om du tänker att du ska åka som än stjärna kommer det se mycket bättre ut.

3. Tips för att våga hoppa med mycket mer fart? Så att man inte blir rädd?
Om du är rädd för att hoppa med hög fart för att du slår dig på samma ställe varje gång så kan du ha ett skydd där du slår dig. Då vet du att det inte gör ont när du ramlar där och vågar ta extra mycket fart

4. Tips för att bli bättre på basic stegen?
Träna, träna och träna! Ju mer du tränar desto snabbare kommer åkningen bli bättre. Va noggrann också så att du inte slarvar bara för att få det överstökat.





03 Oktober 2013, 19:26

Ge mig sommar, ge mig sol



It's autumn baby
02 Oktober 2013, 19:44

Tiden springer iväg så fort att jag knappt hinner med. Det är redan oktober och vi har gått 7 veckor på gymnasiet. Nu har pluggandet börjat dra igång på riktigt och jag känner att tiden inte räcker till men jag planerar så gott det går. 
Arkivbild



Frågor #3
02 Oktober 2013, 14:19

1. Är du kär?
Kanske...


2. Hur kom det säg till att du började blogga och vad är det som får dig att fortsätta?
Det blir roligare att fota när man här någon stans att publicera bilderna och det är väl det som får mig att fortsätta också


3. Drömresemål?
Chicago


3. Top 3 bästa bloggar?
- Lisa Smedberg
- Jennie Eriksson
- Louise Jensen

4. Favoritaffär?
Hollister


5. Snyggaste killen på gymnasiet i tibro?
Haha! Har inte spanat jättemycket men kanske Gustav i Na3


6. Vilka tävlingar har du?
Alingsås tävlade jag i i helgen sen har jag Mariestad, Landvetter, Trollhättan, kanske Tibro och reserv i Mörrum tror jag


7. Familj/vänner
Går inte avgöra. Jag umgås hellre med mina vänner men jag hade aldrig klarat mig utan min familj

8. Chips/godis

GODIS

9. Hollister/VS
Hollister
10. Är du duktig i skolan, nöjd med dina betyg åså?
Nu på gymnasiet har vi inte fått några betyg än men betygen från högstadiet är jag nöjd med❤️




Frågor #2
01 Oktober 2013, 11:43

1. Trivs du i skolan? Isåfall varför?
Jag trivs jättebra i skolan! ALLT känns bra, klassen, linjen, maten och framför allt så funkar träningen väldigt bra tillsammans med schemat. Jag kan träna två gånger i veckan på skoltid och hinner till alla träningar på eftermiddagen. Klassen är väldigt rolig och det är skönt att vi bara är 5 tjejer i Teknik. Gillar inte när det blir små tjejgrupper som håller på att tjafsa och stör sig på varandra. Linjen passar mig som handen i handsken, mycket matte lite So och språk och maten är gudomlig. Som att äta på restaurang varje dag! Jag lär rulla ut på studentflaket!
2. Ditt bästa inköp?
Oj det var svårt. Är väldigt nöjd med min Svea skjorta men även mina 3 nya stickade tröjor
Favorit byxorna?
Det måste va mina nya LEE brallor. Sitter som en smäck oså har jag typ inga andra som är riktigt bra
3. När började du åka konståkning?
Jag började åka ganska sent men jag började i skridskoskola när jag var 5 tror ja och "riktig" konståkning när jag var 7 tror jag.
4. Hur många länder har du varit i?
Eftersom min mamma har så dålig fantasi så har jag varit på Kanarieöarna 5 gånger sen har jag varit i Storbritannien, Tyskland, Danmark och Norge så 5 olika länder.
5. Bästa minne från 2013?
Svårt att säga. Har haft ett så sjukt bra år men alla kvällar med mina underbara brudar är svårslagna. Sen var ju Hönö, Stockholm, RixFM festivalen, Knippla, Fuerteventura och Balen helt perfekt också så det är svårt att välja!
6. Favorit affär?
Hollister tror jag fortfarande är en favorit. Inte affären i sig för man svettas röven av sig, allt är mörkt och hög volym. Men kläderna tycker jag fortfarande är fett snygga!
7. Dröm resmål?
Träningsläger i Chicago är fortfarande en dröm som jag har haft sen 2 år tillbaka och i år när Olivia, Victoria och Louise åkte så kände jag att jag skulle kolla upp allt jag kunde för att kanske åka 2014. Sen började jag sommarjobba och tjäna ihop lite cach så om allt går som det ska så följer jag förhoppningsvis med dit i sommar!




GRATTIS!♥
01 Oktober 2013, 08:00

Megagrattis till dig min underbara vän!
Ha en superbra dag, det är du värd♥