Missa inte detta!!!!!
30 Mars 2014, 20:42

Asså isrevyn i år kommer bli sjukt bra! Ni får skynda er in att boka biljetter för dom säljer som smör. 




#forzatibrokk
29 Mars 2014, 13:42

Vilket kanonåk Joshi gjorde!! Herre gud!
Fortsatte kolla klart på långprogrammet ute i solen. Vilket väder det är! Ligger just nu ute i bikini ock steker för fullt, helt underbart. Jag laddar upp inför i eftermiddag då jag ska tävla i Tibro denna gången. Det var ett tag sen jag tävlade på hemmaplan så det ska bli riktigt roligt. Hejarklacken brukar alltid vara extra stor och man känner sig hemma. 
Idag ska jag sätta ett helt felfritt korta och härma VM-medaljörerna. Idag är det bara kötta, sista tävlingen för i år. Idag är jag farlig, inget kan stoppa mig. Det är all in som gäller!



Konståknings-VM
29 Mars 2014, 09:59

Vaknar och sätter på damernas friåkning på morgonkvisten. Finns inte mycket som slår det! Joshi åkta korta i torsdags och det gick riktigt bra och nu åker hon långa om bara några minuter.
KOM IGEN NU JOSHI! 





Q/A
27 Mars 2014, 09:19

Q: Hej! Jag ska testa 3-3 imorgon så svara gärna snabbt!! 
Basicen känner jag mig ganska säker på men det känns som om domarna kan säga vadsomhelst, de sa till en jag känner att hennes skridskor fräser så hon inte blev godkänd (??) och jag undrar om du har några tip för att se säker ut? Och känna dig säker? I fritestet kan jag allt på träning ungefär (har lite problem med en piruett) men jag blir så himla nervös så jag trillar o missar osv så undrar om du har några tips? Jag blir så himla deppig med om jag inte klarar test.. Finns det nåra tips där med? Tack på förhand :)

A: Hej Julia!
Det domarna menar med att skridskorna fräser är nog att det är mycket skrap. Att hon är för långt fram på taggarna så att det inte blir rent. 
Bestäm dig för att du är säker och låtsas att du är bäst i världen. Säg högt för dig själv innan att du kan vad du ska göra även om du inte känner dig helt säker för då kan du lura hjärnan. 
Det är klart att det är jättetråkigt att misslyckas, det tycker nog ingen är rolig. Även om domarna kan säga konstiga saker så försök att förstå vad dom säger och gör om det till något positivt. Deras uppgift är ju att hitta vad du gör för fel och rätt så försök att ta åt dig det dom säger. Du får ju testa hur många gånger som helst så det har inte jättestor betydelse om du missar, då kan du ju klara det nästa gång. 
Hoppas att det hjälpte lite iallafall och lycka till på testet!



Våffeldagen
25 Mars 2014, 18:57

Firade våffeldagen tillsammans med Malva denna fina tisdag. 
 
Igår fick vi reda på att vi hade inställd historia och eftersom vi bara har en till lektion på tisdagar så pratade vi med läraren så vi blev lediga idag. Huuur skönt? Tränade som vanligt i morse och tog bussen hem. Efter lunch kom Lisa och Stina hit en sväng för att plugga lite. Gick dock inte jättebra och jag har lite smått panik över kemiprovet som är på torsdag. Meeen det får lösa sig. 



Frågor #3
25 Mars 2014, 13:27

Favorit quote? 
Har ingen direkt favorit quote men Nalle puh tycker jag är väldigt klok

Bästa serien? 
Hawaii five-0 eller 90210

Någon du saknar? 
Mattias

Din högsta önskan? 
Tävla OS eller något annat stort mästerskap i konståkning 

Favorit kill parfym? 
HOLLISTER!!

Hur många gånger tränar du i veckan? 
Jag har träning alla dagar men jag är lediga en dag i veckan typ. Jag brukar träna 10 ispass i veckan om jag inte har någon ledig dag ledig dag. 

Om du fick resa vart du ville, vart skulle du åkt då? 
Till Mauritius eller Aruba, vilka paradisöar asså! 

Hur går det nu när du börjat övningsköra? 
Hehe, jag har bara kört tre gånger men det har gått bra. 



Kononhelg
24 Mars 2014, 11:44

Vilken jävla dunderhelg!! Ge mig mer helger som denna. 
Lördag överträffade mina förväntningar, helt klart. Sigrid och Emma var hos mig innan och hade våran så kallade "förfest". Vi åkte till festen en aning för tidigt (vi var först och dom var knappt klara) men efter en stund började allt folk strömma in. Det var en hel del folk som vi kände där, det trodde jag inte när jag kollade innan vilka som skulle komma. När Olivia och Ellen kom blev det fart på alla. Vi dansade loss på dansgolvet hela kvällen tills allt folk började dra sig hemåt och så gjorde även vi. 
Jag somnade sent och vaknade lite för tidigt men jag överlevde gårdagen med lite träning och några timmars isrevyträning. Hanna var hemma hos oss igår också och hälsade på vovvsen och käkade lite. Mysig söndag och en dunderbra helg!



Rågrutor
23 Mars 2014, 14:19

Fick en fråga om jag kunde lägga ut brödet som jag hade med till en isrevyträning för länge sedan. Här är det! Har dock ingen bild men det är riktigt gott. 

Du behöver
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
50 g smör
2 dl rågmjöl
1 1/2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
1 tsk brödkryddor
10-11 dl rågsikt

Gör så här
1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke
2. Tillsätt alla ingredienser, sist rågsikten
3. Knåda degen i några minuter och låt den jäsa under bakduk i 40 minuter
4. Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper, ca 35x40 cm
5. Strö över lite rågmjöl, nagga och skär i rutor
6. Låt degen jäsa i 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i 18-20 minuter i mitten av ugnen



Megakuuuul lördag
22 Mars 2014, 10:02

Ikväll är det överraskningsfest för Ellen och Olivia (tror jag nämnde det i veckan) det kommer bli riktigt bra! Jag får dock köra på plan B i klädväg eftersom  min klänning inte har kommit. Lite surt... Ändrade min plan B så sent som igår så den är nästan lika bra som plan A. Haha en väldigt massa plan A och B hit och dit. Jag hade som sagt tänkt att ha klänningen som jag beställden men nu har jag fått låna en klänning av Stina. Den är riktigt snygg den också så det blir nog bra. 
Idag kommer bli en heldag med mina konståkningsbrudar, Sigrid och Emma. Vi ska käka lunch på Vete och Råg och fixa oss här hemma innan det börjar ikväll. Kanske blir lite godis som förfest så vi är lite höga på socker när vi kommer dit, så fulla har vi tänkt att vara. Nu ska jag kila iväg och övningsköra med pappi. Hoppas ni får en lika bra lördag som jag!
Maaa dress for tonight



Kanonkväll
22 Mars 2014, 09:21

Hade en spontan bästiskväll igår med Stina, 5/5 badbollar på den. Vi fixade käk till hela familjen, kollade lite let's dance och munnarna bubblade på som aldrig förr. Vi pratar verkligen om allt när vi är tillsammans och säger så som vi tycker och tänker. Fler sånna här kvällar tycker jag, det mår jag bra av!
♥♥♥



~
21 Mars 2014, 22:09






Drömmer
20 Mars 2014, 21:21

JAG VILL UTOMLANDS NUU.





Frågor #2
20 Mars 2014, 11:33

Är du mörkrädd? 
Jag är inte rädd för mörker i sig men att gå hem när det är mörkt är jag rädd för. Vet inte om man kan säga att jag är rädd för mörkret då, det är mest alla våldtäktsmän och liknande jag är rädd för. 

Vad betyder allra mest för dig? 
Mina nära och kära och konståkningen

Har du sagt jag älskar dig till det motsatta könet? 
Nej

Favoritplagg? 
Min nya GANT-tröja, helt kär i den!

Vad har du för mål inom konståkningen kommande säsong, alltså 14/15? 
Sätta dubbel axel på tävling. Det är något som jag räknar med att göra till hösten. Jag klarar den på träning ibland men att få fullt betalt för den på tävling är något jag ska uppnå nästa säsong. Sen har jag även som mål att komma med till SM 2014. Jag tävlade SM 2012 och det var verkligen något extra. Allt är lite mer, lite bättre och lite snyggare än en vanlig tävling. 

Vad är det bästa samt sämsta med Mattias? 
Det bästa är att han alltid är sig själv och alltid vågar va sig själv. Han är otroligt charmig, urgullig och vi har jättekul ihop. 
Sämsta är att vi båda har ganska mycket träning så det måste planeras lite när vi ska ses. 

Hur känns det att ni går i samma klass? 
Det är lite både och tycker jag. Det bästa är att jag får träffa honom varje dag men det har varit lite jobbigt att "smyga" så som vi har gjort. 

Vilket är ditt favorithopp i konståkningen? 
Ögel



Wiiiihaaa
19 Mars 2014, 08:56

VI LYCKADES! 
Efter att ha förhandlat en del med pappa och tjatat en aning för mycket så lyckades vi övertala honom. Hundvalpen ska bli våran(!!!!!!). Hon kommer hem till oss idag vid 11 men eftersom jag går i skolan och tränar får jag inte träffa den förrän ikväll. I'm so exided. 
MIN GOSSEBJÖRN



4 från dagen
18 Mars 2014, 22:22

Efter skolan idag fixade jag, Louise och Amanda banoffe pie för att överraska Olivia och Ellen. Ellen visste redan om det dock men vi åkte hem till Olivia, sjöng och fikade. Sedan åkte jag vidare till frissan för att bleka slingor innan jag stressade iväg för 2 timmar is+lite fys. En händelserik dag med många höjdpunkter. BRA TISDAG! 



Frågor #1
18 Mars 2014, 18:15

Har du pojkvän? 
Jaa!

Har du kysst någon? När var första gången? 
Ja det har jag. Hehe, första gången var 24/2-2014

Vad är det bästa med konståkning? 
Att det aldrig kan bli perfekt. Du kan alltid utvecklas lite till vad det än är. Det finns så många små detaljer som alltid går att putsa på som att sträcka ett ben här eller upp med hakan där. 

Är du nöjd med ditt gymnasieval, eller ångrar du dig? 
Jag är hur nöjd som helst! Det finns inget jag ångrar med att jag valde Teknik eller Fågelvik. Ett av dom bästa valen i mitt liv. 

Är du 97/98?
Jag är 97

Vad är det bästa som hänt dig under 2014 än så länge? 
Det måste vara att jag blev tillsammans med Mattias. 

Tre saker du inte skulle klara en dag utan? 
Jag skulle klara mig utan det mesta om jag var tvungen men tre saker jag inte vill vara utan en dag är MAT, min mobil eller mina nära och kära. 

Vad ska/vill du göra efter gymnasiet? 
Jag har funderat ganska mycket på det. Jag vill antingen jobba i 1-2 år och tjäna fett med kosing och sen ut och resa (typ som Oskar). Sen kanske jag pluggar vidare efter det sen. Eller så vill jag vara ledig eller jobba lite i typ 1 år och bara satsa på konståkningen för att se hur bra jag kan bli. Någon gång, typ 2-3 år efter studenten ska jag åka ut på Holiday on ice eller liknande. Det är en stor isshow som åker runt i hela världen och uppträder.  

Kan du inte lägga ut receptet på det där brödet du hade med i söndags på isrevy träningen? 
Det kan jag göra men det gör jag i ett annat inlägg

Vart vill du bo när du blir vuxen? 
Jag vill inte bo i en för stor stad men större än Hjo, typ Lidköping eller Jönköping gillar jag. 



Bling bling
18 Mars 2014, 11:09

Ville verkligen ha den här klänningen så jag bestämde mig för att ha klänning på lördag. Beställde den igår så den borde hinna komma innan lördag annars får jag köra på min plan B. Känner mig riktigt taggad och det känns som att det kommer bli en grym kväll.  
 
 



Beslutsångest
17 Mars 2014, 09:58

På lördag är det överraskningsfest för Ellen och Olivia och jag har som vanligt inte något att ha på mig. Jag funderade på att köpa en klänning men pratade lite med mina vänner och dom skulle inte ha det. Nu har jag fett med beslutsångest, jag vill ha klänning om någon annan har klänning. Kollade iallafall på dessa 6 klänningarna, ursnygga allihop!





Onödigt inlägg
17 Mars 2014, 07:49

Hade ingen söndagsångest igår, inte för att jag brukar ha det nu för tiden, skolan är såååå mycket roligare på gymnasiet. Idag är det studiedag och jag hade planerat att träna hela dagen men efter isrevyträningen igår visade det sig att vi bara var fem stycken som kunde komma på extraträningen mellan 11-13 så den blev inställd. Nu har jag inga planer för dagen direkt, får klura ut nått skoj. 



Min nallebjörn
15 Mars 2014, 21:52

Har spenderat hela min lördag med världens sötaste, på riktigt världens sötaste. Mammas jobbarkompis hade några hundvalpar och har en kvar till salu (SOM JAG BARA MÅSTE HA!!) och vi fick ha hand om den hela eftermiddagen. Nu försöker vi få pappa att bli lika sålda som vi är på denna vovven så är jag nog en lycklig hundägare sen. 
 



3 svartvita från förra helgen
15 Mars 2014, 18:46

Förra lördagen var det barnkalas hos Stina för Fanny, Elin och Stina. Dom hade fixat magagod mat och pimpat med fina rosa dekorationer. En riktigt rolig kväll som måste göras om snarast!



Hur söt?
14 Mars 2014, 17:56

9 bast och ser ut som en färdig elitmodell. Helt stört hur gullig och snygg och söt och perfekt hon ser ut. Tror dock inte att hon lever något perfekt liv eftersom hon är så ung och redan så snygg men framför allt för att hon är från Ryssland. Hon måste vara framodlad till att bli snygg eller käka några piller. Hade inte bangat på dom pillrerna!



Gnälligt
14 Mars 2014, 12:33

Känner mig deppig och otaggad på allt. Träningsvärken från crossfiten har mördat mig i två dagar och gjort att jag inte har kunnat träna som vanligt. Den är bättre idag men fortfarande inte okej och det gör mig irriterad. Jag vill kötta sönder på träningarna men det går inte det tar bara stopp.
Mattias har åkt till Italien och är borta i typ 2 1/2 vecka. 2 1/2 vecka utan internet!!!! Jag måste alltså klara mig utan att knappt ens höra från honom i 2 1/2 vecka. Jag får väl bara stå ut och vänta antar jag, jag har ju inget annat val. 
Men nej, nu jag ska sluta gnälla det är ju fredag och solen skiner!



♡♡♡
13 Mars 2014, 21:37




Trallalalalaa
12 Mars 2014, 14:02

 Glöm inte att ställa frågor på frågestunden. Klicka på bilden för att komma till inlägget!
 



Banoffe pie
12 Mars 2014, 10:04

Jag fick en fråga om jag kunde lägga ut receptet på banoffe pie så här är det. Ni MÅSTE testa detta, såååå gott!
Det här behöver du:
1 burk kondenserad mjölk 
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
 
Gör såhär:
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull och häll över vatten så det täcker burken. Koka upp och låt småkoka 2 timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars kan burken explodera 
Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer och klicka i rumsvarmt smör. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diameter). Täck med folié och ställ i kylen så länge. 
 
När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den svalna ordentligt.
 
När burken har svalnat ska du öppna burken och hälla kolasåsen över digestive-bottnen. Skiva 3 bananer och lägg ett lager banan. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer + krossad daim!



Vila gör man i graven
11 Mars 2014, 19:25

Dagens träning har inte varit att leka med. På specialidrotten i morse körde vi trippla långa, alltså TRIPPLA LÅNGA!! För er som aldrig har kört ett långa kan inte föreställa er den mjölksyran som sprutar ut genom öronen och lungorna som sprängs av allt syre. Dagen fortsatte och på idrotten blev det crossfit. Lite så där lagom passande och jobbigt. Nu är det 2 timmar is och lite fys innan det. Jag set inte fram att komma ur sängen i morgon bitti...



Bars
11 Mars 2014, 18:44

En fin tisdag som denna gjorde jag egna bars när jag kom hem från skolan. Jättegott och enkelt.
Du behöver:
2,5 dl nötter
0,5dl kokos
1 dl russin
1,5 msk honung
1 msk jordnötssmör
2 msk vatten
1 dl flingor
1 dl havregryn
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och rosta havregrynen och flingorna lätt. Vet inte om det behövs egentligen men jag gjorde det iallafall.
2. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa så att det blir en deg.
3. Tryck ut i en form och låt svalna i kylen i 30 minuter
4. Skär dem i lagom stora bitar och förvara i kylen



Mycket mycket träning
11 Mars 2014, 09:56

Igår var det isrevyträning från halv 5 till halv 10 så gårdagen var en lång dag med andra ord. Man känner hur det börjar närma sig nu när all massträning kommer och det börjar fixas med kläder till alla nummer.  Isrevyn i år kommer bli såååå grym, ååå vad jag längtar. Se till att köpa biljetter, detta kan ni inte missa. 
Igår var SLA där och fotade till något reportage, lite kul och liiite kallt. 



Livet är en tävling
09 Mars 2014, 17:12

Varför, varför försöker alla bygga upp ett falskt yttre skal som är omöjligt att tränga sig igenom? Alla försöker vinkla allt så de får det att framstå som att deras liv är helt perfekt men i själva verket finns det inget liv som är perfekt. Alla vill ha det där perfekta livet med en pojkvän från en amerikansk kärleksfilm och vara kända, rika och älskade av alla. Det. går. inte. Det finns ingen som har det så bra, alla tycker att de saknar något. 
Alla vet att deras liv inte är perfekt men ändå försöker alla få det att framstå som det. De försöker att bara ta ut det bästa ur det bästa och få det att låta helt perfekt men var lämnade de alla dåliga detaljer? De detaljer som man vet finns där men ingen nämner för då kan det ju vara någon som har det bättre. Alla sträva hela tiden efter att vara bäst och man nöjer sig inte med att vara bra. Jag säger absolut inte att jag inte är sån, jag är absolut sån men jag förstår inte varför? Jag tycker absolut att man ska sträva efter att bli bättre än vad man var innan, det måste man för att utvecklas, men att sträva efter att vara bästa på allt blir bara hysteriskt. 
Om man bara skulle sluta jämföra sig med alla andra och inse hur jäkla bra vi har det. Man är för rädd för vad andra tycker om en och den rädslan beror på att man vill ha "the perfect life". Man kan inte vara bäst på allt, det funkar inte. Alla kan inte vara bäst för då hade ingen varit bäst. Alla kan inte vara lika och alla är och vill inte vara lika. Man vill vara sig själv men ändå så finns det den gränsen "lagom" och "normal" som man inte kan gå över för då får man skit kastat i ryggen. 
Alla vill vara älskade av alla det finns ingen som vill vara hatad av någon men man kan inte vara alla till lags. Då tvingas du ha delade åsikter om allt och blir ett företag med service för alla inom alla områden för ingen tycker lika. That's it. 
Så om alla bara är sig själv och slutar låtsas märker man vilka vänner man klickar med och vilka man ska sluta bry sig om. De behöver inte vara dåliga människor för det men dom är bara inte som du, för du är unik på ditt sätt och låt det få vara så. Livet är en tävling men mot dig själv



Morgonens söndagsfrulle
09 Mars 2014, 14:52




Perfection
08 Mars 2014, 18:05

Hade en supermysig bästiskväll med Stina igår. Mycket prat, mycket skratt, mycket mat och lite för mycket Banoffee pie. Men gott var det. I kväll blir det barnkalas hos Stina för henne, Fanny och Elin med alla tio bäjbsen. Riktigt bra start på denna helgen med andra ord!



♡♡♡♡♡
07 Mars 2014, 22:54




Ännu en vecka närmar sig sitt slut
06 Mars 2014, 09:24

En väldigt lång och händelserik vecka. Jag har haft fullspäckat schema men ändå känns det som klockan tickar långsamt. Idag är det iallafall torsdag vilket betyder att det är sovmorgon så jag åt frulle tillsammans med mammi i morses, det va ett tag sen det hände på vardagen. 
Helgen ser ut att bli riktigt prima också. Den bjuder på barnkalas hos Stina för Fanny, Elin och Stina med alla goa brudar och en lång sovmorgon på söndag. 



8 bekännelser
04 Mars 2014, 12:33

- Jag har aldrig varit utanför Europa 
- När jag var liten var jag väldigt bra på att ljuga. Jag kunde ljuga för någon och se dom rakt in i ögonen och dom trodde på allt jag sa (eller nästan iallafall). Det hade jag ALDRIG klarat idag.
- Jag har nått flera av dom målen inom konståkningen som jag satte upp i våras och jag känner mig riktigt nöjd med denna säsongen. 
- Jag har sett en skräckfilm i hela mitt liv och då satt jag med mobilen bakom en kudden utan att kolla.
- Jag hade ett väldigt hett humör när jag var liten. Jag kunde få värsta utbrotten för småsaker men den har vuxit bort med åren.
- Jag fattade inte grejen med We♥it förrän jag laddade ner det själv. 
- Jag kollade klart på alla säsonger av Gossip girl på 10 veckor. Efter nyår började jag kolla på One Tree Hill och jag är redan på säsong 4.
- Jag tror inte någon utanför min familj har sett mig arg på riktigt någon gång. 



Be happy and smile
04 Mars 2014, 09:14

Humöret är på topp en grå tisdag som denna. Önskade dock att det inte var någon skola idag och att solens strålar värmde mot ett par bruna ben i shorts men man kan inte få allt. Känner ändå att det inte är så långt ifrån sommar nu, tänk vi har sommarlov om typ 15 veckor(!!!!) och där imellan är det påsklov och annat skoj.
Känner att jag är glad och taggad på livet, idag klarar jag allt!
Hade dock inte bangat på en solnedgång i Masppalomas nu♥



Life is too short to worry about what others think about you, have fun and give them something to talk about
02 Mars 2014, 13:53




Frågestund
02 Mars 2014, 11:46

Blev lite sugen på att ha en frågestund så fråga, fråga, fråga!