Frågor #1
30 September 2013, 08:41

1. Tips för att komma runt i dubbelhoppen? Om man har ca en kvart kvar? 
Mitt bästa tips är nog att tänka att höger armbåge (om du är vänsterhoppare) ska vara tätt  intill kroppen. Den sk. Olympic elbow. Då blir rotationen snabbare och det blir lättare att komma runt.
Tänk också på att hoppa upp i luften innan du börjar rotera så det inte blir ett lågt hopp för då blir tiden i luften inte lika lång.

2. Hur kan man öva spänst förutom spänsthopp? 
Jag har inga specifika spänstövningar men på våran fys brukar vi göra mångsteg, häckhopp, nedhopp (gå ner från en höjd och hoppa max upphopp) och hoppa axel på golvet.

3. Kan du inte skriva om lite av vad ni får lära er på den mentala träningen? Som tips och sånt? Skulle vara jättekul! 
Jag ska försöka göra ett inlägg om det efter varje pass vi har med mental träning eftersom jag tycker själv att det är massor av bra info som inte bara är bra för konståkare utan alla idrottare.
 
4. Tips för att bli bra på konståkning? 
Det finns ju inte direkt några konkreta saker som man kan säga " gör si eller så så kommer du bli bra" men här är mina 5 bästa tips som kan hjälpa
 
- Vilja
För att bli bra på konståkning måste du verkligen brinna för det du gör, du måste vilja utvecklas. Eftersom man lägger ner så mycket tid på det varje vecka så kommer man inte lyckas om inte viljan finns där
 
- Mod
Mod måste finnas både mentalt och fysiskt. Att både våga ta extra mycket fart eller slänga sig ut i ett hopp och våga testa nya saker. 
 
- Uthållighet/tålamod
Det tar tid! Allt går inte som det ska jämt utan  efter du har kämpat dig uppför så kommer det lossna! Ge aldrig upp i en uppförsbacke utan ha tålamod för en dag kommer allt slit löna sig
 
- Medvetenhet
Vi pratade om detta på mentala träningen. Bli medveten om dina svagheter för det blir så mycket lättare att veta vad man ska träna extra på eller tänka mer på. Man måste bli medveten om brister som man har så man kan fixa till dom för att senare göra rätt omedvetet. 
Om du blir medveten om något du måste förbättra, se det inte som "åh vad jag är dålig" utan se det som "ja nu har jag något att förbättra så att jag blir ännu bättre"
 
-  Ha kul!
Det viktigaste för att lyckas är att ha kul! Ha kul och ha en positiv inställning. Det är inte alltid det lättaste men lyckas man med det så blir träningarna så mycket lättare och det kommer gå bättre också! Så glöm inte att ha kul på vägen



Tävlingspremiär
29 September 2013, 22:52

 Är riktigt nöjd med helgen! En bra första tävling för säsongen och en 2:a plats med mig hem.
Korta gick jättebra några små missar som kan förbättras till nästa tävling men annars ett riktigt bra åk. Fick 32.54 totalt och tog ledningen in för långa!
Långa gick lite sämre, stog upp hela programmet men fick inte med mig alla levels i piruetterna och stegen. Slutade på en 4:e plats i långa med 52.85 poäng och totalt 85.39.
Kändes som en riktigt go start på tävlingssäsongen så nu hoppas jag på att det fortsätter i samma riktning. 



.
28 September 2013, 20:21

 
Fortsätt fråga frågor på frågestunden. 
Klicka HÄR!



Nöjd
27 September 2013, 21:49

Nu på gymnasiet har vi 2 stycken mattelärare och den ena är såå bra! Han får mattelektionerna att bli roliga och det kan behövas nu när vi har matte varje dag.
Idag hade vi vårt första matteprov som kändes bra när jag gick där ifrån men i går kväll hade jag ett litet utbrott när jag insåg att jag var lite sent ute med plugget.
Till skillnad från andra lärare som behöver 3 veckor på sig för att rätta proven och skyller på att det finns så många andra prov att rätta så fick jag ett meddelande på Facebook idag där han frågade om jag ville veta mitt resultat på provet. Han skrev alltså till mig på Facebook samma dag som jag skrev provet för att berätta mitt resultat. Hur snällt?
Han kommer och pratar om fritiden med oss på lektionstid och ser till att alla i klassen trivs. Perfekta matteläraren! 10/10 badbollar




No time
27 September 2013, 18:37

Tiden är lite knapp just nu så bloggen hamnar i kläm. 
Gårdagen var träning, shopping, ännu mera träning och plugg. Började röra till designen i går morses och det blir ordning nån gång snarast. Får lite smått panik när det är oordning så jag lovar att fixa det så fort jag får möjlighet. 
Har hänt en del sen sist så jag 
återkommer i morgon med några smaskiga supricer. 
 



Kaos•Kaos•Kaos
26 September 2013, 10:42

Ska fixa mer med designen för den andra var inte riktigt helt 100. Ska försöka hitta en bättre men under tiden är det kao



Haglunds syndrom
25 September 2013, 22:26

På mina hälar har jag alltid haft 2 stora knölar, som en extra häl typ. Jag har aldrig tänkt på det så mycket för de har ju alltid varit där och flera konståkare har haft likadant. 
Jag har världens fulaste fötter, på riktigt, jättefula. Knölar över allt och ingenstans, långa tår och blå, tjock stortånagel. Låter som en äcklig gammal gubbes fötter men riktigt så illa är det inte. 
Idag fick jag reda på att knölarna på mina hälar inte är vanliga förhårdnader utan Haglunds syndrom. 



Tjockolateballs
25 September 2013, 21:09

Bästa receptet på chokladbollar! Har kört med det på mitt "café" hela sommaren och de blir verkligen helt perfekta varje gång
 
Du behöver: 
100 g smör
12 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
5 dl snabbhavregryn
 
Rör ihop smör och socker
Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn.
Forma runda bollar och rulla dem i kokos
 
Testade denna gången att göra de väldigt små och det blir faktist mycket godare. Inte lika mycket på en gång oså blir det mer kokos;)



Sovmorgon
24 September 2013, 08:53

Var jätteladdad på dubbelpass med vanlig träning och koreografi idag men nej, så blev det inte. Några minuter innan jag skulle åka ringde Regina och sa att vi inte fick åka för isen var en cm tjock på vissa ställen. Så nu har jag fixat frulle till Oskar och ska snart greja lite på rummet och kolla några avsnitt Gossip girl, börjar inte förrän 11 nu.
It´s amazing how a thin blade and a sheet of ice can make me fall in love♥



Mellanmål
23 September 2013, 15:55

Lätt det bästa mellanmålet! Kiwi, banan och smootie gjord på jordgubbar och hallon. 
 
Smootie
2 dl jordgubbar
2 dl hallon
1 dl apelsinjuice
1 dl vatten
 
Mixa ihop allt i en mixer och häll upp i ett glas❤️



Q/A
22 September 2013, 18:04

Q: Hej Vilma skulle du kunna skriva i nästa inlägg hur man gör med armarna i hoppen? (Flip Lutz och ögel) och också om hur du gör din ingång till axel? Man blir så himla peppad av din blogg och du kan så mke så skulle vara jättekul om du gjorde det! :D
 
A: Det är ganska svårt efterson det skiljer endel från person till person men jag ska göra mitt bästa.
 
Ögel
I ögel brukar jag tänka att den bakre armen, höger och du är vänsterhoppare, ska vara högre upp. Det är ganska lätt att den åker ner och då får du inte samma höjd eller rotation. Det blir också lättare att bli rak i luften och då hamnar du rätt i landningen.
 
Flip
Jag har jobbat ganska mycket med min flip det senaste och där brukar jag alltid tänka att det är en korridor. Korridoren är lika bred som dina axlar så armarna måste gå tätt intill kroppen och förbi innan du hoppar upp. När min flip strular är det för att jag går med huvudet för tidigt alltså innan armarna har gått förbi så testa med att fästa blicken på en viss punkt när du hoppar.
 
Lutz
Lutz är nästan samma som flip. Fäst blicken på en punkt, gå förbi med armarna och håll de tighta. 
 
Min ingång till Axel har jag precis ändrat. Jag har dragit ut den mer som ett ägg i stället för en cirkel så att riktningen i upphoppet blir rätt. Jag tycker den funkar jättebra just nu!
 
Hoppas det var några bra tips som kan hjälpa dig!




22 September 2013, 13:12

Man blir blind för det man har!
Varje dag tränar jag tillsammans med alla mina underbara vänner. Vi är stort gäng i alla åldrar och det finns nog inte en enda klubb i Sverige som är så många tighta åkare. Vi är allt från 12 till 25 år i gänget men det spelar ingen roll, alla är vänner med alla. Vi tränar ihop, brinner för samma sak, stöttar och peppar varandra och allt detta varje dag. Vi har tränat tillsammans allihopa i A-gruppen i nästan 4 år och det har gjort att vi känner varandra utan och innan, som systrar. 
Folk sitter och kollar på världsstjärnor på youtube medans vi kan hänga på och härma Joshi och Vicky. Vi tränar dagligen med 2 av de bästa konståkarna i världen. Våra tränare åker på Sm, Em, Vm och Os och får se andra världstjärnor sen kommer de hem och visar oss det de har fått med sig där ifrån. 
Det finns så extremt många förmåner i Tibro konståkningsklubb som finns där som gör konståkningen ännu roligare!



Laddar
22 September 2013, 10:57

Nu i helgen är det dags för årets första tävling som kommer tävlas i Alingsås! Är så fett taggad. Allt som man har byggt ända sen i maj ska man nu äntligen få visa upp. Känner att träningarna bara går bättre och bättre vilket gör mig mer taggad på att både träna och tävla.
Jag kommer dra ner lite på träningen den här veckan så det blir 2 timmar tisdag, ledig torsdag och 1 timma på fredag, annars som vanligt. Idag är dock en mördardag med träning 2 1/2 timmar kl kvart över sju på morgonen och 1 1/2 timma i kväll. 
I år kommer jag åka A-serien så det blir inga rankingpoäng eller Sm men jag ska sträva efter att komma in till jul eller nästa år i alla fall. 



Frågestund
21 September 2013, 14:02

Jag känner att bloggisen har varit lite tråkig ett tag nu så jag tänkte köra på en frågestund! Så fråga, fråga och fråga❤️



El ordenador
21 September 2013, 10:56

Just nu sitter jag och bloggar från min nya skoldator. Den väger typ 20000 ton så det blir ganska jobbigt att släpa den fram och tillbaka från skolan men den är mycket bättre än datorerna från de andra linjerna. 
Endast datorn kostar mellan 13 och 14 tusen om man köper den som vanlig person och sen är det Adobe 6 och hela CAD paketet som kostar runt 25 000. Så datorn är väldigt dyr!



Underbara
20 September 2013, 23:33

Har haft en helt underbar kväll med mina bäjbs med pannkakstårta, bastubad, dopp i vättern och mys i soffan 
 



Smoothie
20 September 2013, 19:04

Var i Skövde idag för att prova min klänning men innan det blev det ett stopp på Elins Esplanad. Såklart blev det lite shopping och en himmelskt god smoothie med jordgubbar och hallon
Nu är det pannkakstårtefest och bastubad med mina brudar❤️



Dreams just dreams
19 September 2013, 23:08

Vill så gärna resa bort till något vackert land och uppleva stränderna som man bara ser på bild, det turkosblåa vattnet man inte trodde fanns och sola sig brun som en chokladbit. 
 



Chillig dag
19 September 2013, 21:41

Idag var det bara 1 timma isträning med 2 1/2 km löpning efteråt så jag var hemma ganska tidigt. Jag roade mig därför med att fixa mina naglar, kolla idol och nu är det Hela Sverige bakar. En riktig slapparkväll!
 



iOs7
18 September 2013, 21:06

Håller just nu på att uppdatera mobilen till iOs7 och det tar tid men det är förhoppningsvis värt det
 
 
 
 
 



Nyklippt❤
17 September 2013, 22:04

Känslan av att vara nyklippt, sååå underbart! Jag hade inte klippt mig på jättelänge, typ 1/2 år så det var verkligen på tiden.
Jag började med slingning och eftersom det är Stinas mamma som klipper mig va det fikapaus i väntan på slingorna. Efter det var det klippte jag väl ungefär 5 cm och nu känns håret som nytt igen.



Ha en bra dag!
17 September 2013, 08:04




Never stop dreaming
16 September 2013, 21:17

Nu i höst kommer vi ha mental träning varannan måndag. Den startade idag och det känns så bra  och det känns som det kan hjälpa mig på tävlingar, träningar och även i skolan och på fritiden. Som konståkare är det svårt att hinna med att som måste hinnas med. Jag tränar ungefär 20 timmar med is och fys/ vecka, går i skolan från 8 och åker direkt till träningen sen är jag hemma mellan 6 och 8 varje dag. På den mentala träningen får vi lära oss massa saker som underlättar mycket till vardags också. Som att planera vardagen, veckan, månaden och året och är det nog inte många fler än vi som gör men när schemat är så speckat så är planering jätteviktigt för att hinna med. Vi går igenom punkter som gör att man blir mer medveten om vad vi håller på med och hur vi ska göra för att utvecklas. Allt vi går igenom gör att jag blir väldigt taggad på att träna mer och fixa till alla saker jag kan bli bätte på. När det dyker upp något som jag känner att jag verkligen måste jobba med känner jag inte "åh vad jobbig" eller "nej nu ger jag upp", jag känner mig mer taggad till att jobba extra mycket så att jag verkligen får  alla bitar att falla på plats. Jag tror att denna hösten kan gå riktigt bra och jag är väldigt taggad på att börja tävla! 




Summer 2013
16 September 2013, 10:52

 



Good morning
16 September 2013, 08:01




Träning ger färdighet
15 September 2013, 16:07

Har inte mycket mer att säga om denna söndag förutom att jag spenderar 4½ timma i ishallen. My second home♥



Liseberg
14 September 2013, 21:51

Har haft en riktigt rolig dag idag på Liseberg med Emma och Co, dock lite för mycket folk. Vi åkte så mycket vi bara han, till och med Atmos Fear, så jäkla rolig!! 
Stjärnvinster brukar inte vilja hänga med mig hem och det ville dom inte denna gången heller men ett 2:a pris på plopphjulet lyckades vi skrapa ihop. 



Myys
13 September 2013, 23:14

En vanlig dag i skolan, bra träning och fredagsmys med min bäjb. Ett bra slut på en bra vecka! 
I morgon är det ledig dag från träningen och då blir det Liseberg med Emma och Co. Länge sen vi hittade på något kul alla barnen tillsammans så det blir mysigt
Har brist på bilder
 



Dagens upp/ner
12 September 2013, 23:12

Tre upp
- Vi hade sovmorgon till 10:15
- En ny säsong av hela Sverige bakar startade idag!
- Hade kvällsfika på nybakade havrekakor med kolatäcke tillsammans med familjen
 
Tre ner
- Åkte nog årets sämsta långprogram på träningen
- Tror inte att skolfotot blev något vidare bra, typ mongosmile!
- Jag kommer somna alldeles för sent så jag kommer vara zombie i morgon igen



School
11 September 2013, 21:34

Skolan har inte dragit igång ordentligt än så plugget är ganska lugnt. Hittills trivs jag som fisken i vattnet på Teknik. En plugglinje med ämnen som passar mig väldigt bra. Klassen är helt underbar, lärarna verkar också bra än så länge och maten på skolan är helt fantastisk! 
Dagen idag har varit lång men rolig och spenderats i Tibro med skola, skratt, träning och Idolmys hos Maggie. 



Johnny bulls
10 September 2013, 19:03

I dag var jag inne i Skövde en snabbis med Lisa efter skolan för att köpa Johnny Bulls. Visste inte riktigt om jag skulle ha mellanlåga, låga, svart eller bruna men efter många om och men blev det bruna mellanlåga. Kommer användas flitigt nu till hösten och vintern❤



Det går bra nu...
09 September 2013, 15:47

I helgen glömde jag min jacka hos Olivia så jag fick den i skolan av henne. Jag hängde den på en stol vid bordet och efter lektionen gick jag där ifrån. Utan min jacka så klart. Eftersom jag har noll koll och minne som en guldfisk så kan det vara så att jackan hänger i mitt skåp. 
Nu förväxlade jag mina busskort och lyckades få med mig det "vanliga" och inte skolkortet. Jag klev på bussen och det var tomt. Så klart. Livet leker nu!
 



Kladdmuffins
08 September 2013, 21:46

Du behöver
200 g smör
4 st ägg
5 dl socker
4 dl vetemjöl
8 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
 
Blir ca 20 st
 
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna
BLANDA ägg och socker till en jämn smet
Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. 
Häll sist i smöret och rör om
Klicka ut i formar, grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter i 200 grader.
Servera med en klick grädde eller glass 



Jeans
08 September 2013, 14:48

Är verkligen i behov av ett eller två par jeans nu i höst. Det känns som det försvinner mer och mer kläder från garderoben men det kommer inte in tillräckligt mycket nytt. Nu när det är för kallt för shorts och sommarklader försvinner det en del kläder. Jag är så sugen på massa nya höstkläder till garderoben!



Veckans bild är...
08 September 2013, 09:46

 
JENNIE!!! Jättekul med något anorlunda och inte bara en vanlig bild❤
HÄR kommer ni till hennes blogg❤



Underbarast på planeten❤
07 September 2013, 22:56

Helgen i Vänersborg med Olivia var jättemysig med bad i jacuzzi, film och en lång skönhetssömn. Vi vaknade vid halv 11 och började sminka oss och fixa håret för programmgenomgången. Korta gick bra, missade lite i piruetterna men långa gick åt pipsvängen. Jag floppade första hoppet, ramlade tre gånger och missade lite i stegen. Fick med mig väldigt bra info från domarna och en jätterolig dag med mina fina vänner❤
 



Glöm inte!!
07 September 2013, 12:14

 
Missa inte veckans bild!! Klicka här för att komma till inlägget❤



Äppelkaka
06 September 2013, 09:50

 Det här behöver du :
3 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
½ dl vatten
 
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt!
Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten
i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter.
Skala och klyfta äpplena, ”damma” av dom i socker & kanel
och tryck ner dom i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta
gallret i ca 40 min!
 
Serveras med vaniljsås eller vaniljglass♥



Värnesborg
05 September 2013, 21:12

I helgen är det programgenomgång i Värnesborg. Det kommer 2 stycken domare och kollar på programmen och säger vad som är bra och vad som kan förbättras. Riktigt bra! Man får veta tydligare vad man ska lägga fokus på på träningen. 
Jag kommer sova hos Olivia från fredag till lördag så jag åker med henne hem direkt efter träningen i morgon. Blir nog massa kul och även bad i deras jacuzzi!
Vi kommer kanske stanna till hos Kimberly på vägen dit så då kanske jag får en liten sneak peak på klänningen♥



Q/A
05 September 2013, 07:07

Q: Vart är skorna ifrån?

A: Jag köpte de på Din sko i skövde. Jag skulle egentligen inte köpt några skor men jag provade dem och de var jättesköna, snygga och billiga så det fick bli så i alla fall❤
 
 




04 September 2013, 20:52

Har haft fullt upp hela dagen med 6 lektioner från 8-16 och efter det direkt träning i 2 1/2 timma så bloggen hamnar lite i sista hand. 
Kvällen bestod förövrigt av god middag, Idol och matteplugg. Pappi har även gjort kalvdans som vi ska smaska på i kväll, lite kors i taket men mysigt med familjemys❤



Dear mum❤
03 September 2013, 15:51

 




02 September 2013, 16:47

 



~Ta mig tillbaka~
02 September 2013, 10:10

♥Fuerteventura 2013♥
 



Somnar med ett leende på läpparna
01 September 2013, 23:38

 
 
 
 
 
 



New♥
01 September 2013, 19:44

Blev sugen på lite ny design så jag kikade runt på lite bloggar och petade lite i stilmallen så det kommmer det lite nytt och fräscht!



Veckans bild
01 September 2013, 13:57

Var med och tävla med Veckans bild
 
Det ända du behöver göra är att:
- Lägga ut bilden på din blogg och skriv att du är med och tävlar hos vilmal.blogg.se
- Kommentera och länka till inlägget
 
Vinnaren utses 8/9