En lite bättre fredag
27 Februari 2015, 12:39

Det blev en väldigt kort dag i skolan idag. Det var föreläsningar om olika högskolor och man kunde även gå runt och prata med de olika. Jag känner att det gav mig ganska mycket. Jag har blev mer sugen på framtiden även fast jag inte har någon speciell dröm om vad jag vill jobba med. En sak som jag blev helt säker på är att jag ska åka till Afrika som volontär även fast mamma aldrig kommer vilja att jag gör det... 
Tidigare har jag inte varit alls sugen på att läsa på högskola även fast jag har tänkt att göra det. Jag har bara känt att jag måste göra det för att få ett bra jobb osv men efter idag ser jag faktiskt fram emot att gå på högskola. Dock inte i Skövde eller Borås utan jag vill läsa i Stockholm eller Lund tror jag. 
Framtidens planer är lite flummiga. Jag får se vad som händer och vart jag hamnar. 



Lilla jag
25 Februari 2015, 14:51




25/2
25 Februari 2015, 09:41

Jag trodde jag skulle kunna gå till skolan idag men så blev det inte. Jag mår mycket bättre idag så imorgon är jag fullt frisk igen.
Igår pratade jag med Calli nästan hela dagen. Vi FaceTimeade i totalt 7 timmar! Kändes skönt att slippa vara ensam även fast jag var sjuk, haha. 
Saknar min amerikanska syster lite allt för mycket!



Sjuk
24 Februari 2015, 13:27

Blev hemma från både skolan och träningen igår och idag eftersom jag har lyckats dra på mig förkylning och feber. Jag mår bättre idag så imorgon är jag tillbaka igen. Jag känner hur det börjar krypa i kroppen nu eftersom jag knappt har lyft ett finger. Jag har mest kollat på TV, sett 5 avsnitt av How I met your mother och nu är det snart dags för Kalla att åka. 
En gammal bild men ungefär såhär såg gårdagen ut



Lite motvind
22 Februari 2015, 19:12

Jag sov dåligt i natt och vaknade imorse med feber och slemmig i halsen. Jag bestämde mig för att köra iallafall för det kändes som att jag hade lite ork i kroppen iallafall. Jag körde på alvedon och med en väldigt lugn, 20 minuter lång uppvärmning men jag lyckades ändå hålla ihop ett långprogram. Jag orkade hela programmet men det var fasen det jobbigaste långa jag någonsin åkt. Det blev en del små missar men jag stod på bena och slutade på en 3:e plats i långa med 51,45. Totalt slutade jag på en 5:e plats och jag känner mig nöjd med tanke på mina förutsättningar!



Det är en dag i morgon också
21 Februari 2015, 19:07

Ojojoj! Ett sånt åk som jag åkte idag var ett sånt som händer 1 gång av 10000 ungefär. Det var katastrof! Om vi ska sammanfatta vad jag fick poäng för så kan vi ju säga att en tredjedel av mina poäng var en flip toeloop... Jag tror inte att jag har åkt ett sämre korta någonsin! Det känns väldigt surt att det kom just idag, just på den här tävlingen för formen innan har verkligen varit tipp topp! Jag har verkligen tränat grymt bra nu innan så detta skitåk slänger jag i papperskorgen. Haha tänker inte ens säga några resultat eller länka till några resultat, jag har släppt det här åket nu. 
I morgon då jävlar ska jag kötta. Fast fortfarande behålla lugnet. Jag ska ha kul för detta är det bästa som finns!!!
Jag önskar dock att det var det här humöret som beskrev dagens åk



Godaste brödet!
19 Februari 2015, 17:04

Älskar verkligen det här brödet!! Det slår alla andra bröd alla dagar i veckan. Det bästa är med mosad avokado och citrotpeppar på, sååå gott! Det är busenkelt att göra men det ska gräddas ganska länge så väntetiden är ganska lång. Här har ni receptet. 
Du behöver
3 dl fiberhavregryn
4 dl dinkelmjöl fullkorn
1,5 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
1 tsk salt
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt
2 msk honung

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. 
Rör ihop alla torraingredienser.  
Riv ner äpplet och tillsätt yoghurt och honung. 
Klä en bröform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. 
Ställ in i mitten av ugnen i 50-60 minuter. 




Tävling
19 Februari 2015, 11:21

Nu i helgen är det tävling igen och den här gången i Jönköping. Jag känner mig stabil just nu så jag ska njuta av att få åka. På söndagen får jag publik av kusinerna, kul kul! 



EM-bilder
17 Februari 2015, 19:53




Läs noga!
17 Februari 2015, 10:42

Snälla, underbara, vackra, härliga du. Förstå detta: Du är värd allt det bästa och inte någonting mindre. Du är värd att få skratta ärliga skratt och få njuta av livet. Du är värd att bli bjuden på middag av någon som uppskattar dig och du är värd att omge dig med folk som respekterar dig. Du är värd att vara med människor som gör allt för dig. Allt. Glöm aldrig det. 



Skola igen
16 Februari 2015, 15:04

Idag var första dagen i skolan efter lovet och jag kände inte i morse att det var sådär fruktansvärt tungt att gå upp som det är ibland. Jag tyckte nästan att det var skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner och få träffa alla vänner igen. Jag tycker inte skolan i sig är jobbig eller tråkig och att lära sig nya saker kan faktiskt vara roligt. Men, det finns alltid ett men, jag verkligen ogillar all press och stress som är kring betyg och prov. Vi fick tillbaka vårt matteprov idag och jag var förberedd innan på att det inte skulle vara något toppresultat. Jag hade pluggat ordentligt, kunde allt tyckte jag men sen kom provet och sista uppgiften fick mig att känna mig dum som ett as. Inte någon stans i boken skulle jag kunna hitta en liknande fråga i samma svårhetsgrad så jag lyckades inte lösa den. Även fast jag tyckte att jag kunde kapitlet utan och innan.

Tänk om man hade kunnat gå till skolan för att lära sig och inte för att få en stämpel på hur bra man har lärt sig det. Det funkar inte riktigt att ha det så eftersom många, även jag, skulle ta skolan mindre seriöst. Men tänk ändå tanken vad skönt att kunna gå till skolan för att lära sig saker och sen gå hem och kunna släppa skolan. En skola utan press och stress som gjorde elever motiverade istället för att ge de prestationsångest.

Jag ska försöka ta det här med betyg lite lättare och skilja på vad jag gör och den jag är. Bara för att det här matteprovet gick dåligt betyder det inte att jag är dålig. Jag är fortfarande lika bra. Jag ska försöka tänka på det när jag får tillbaka mitt fysikprov imorgon också. JAG ÄR BRA I ALLA LÄGEN!



Inspo
15 Februari 2015, 13:28




EM 2015
15 Februari 2015, 08:40

Här är några av mina favoritbilder från EM. Så kul att de blev på Vicky också!



Alla hjärtans dag
14 Februari 2015, 12:34

Dagen fortsatte bra när jag bakade bröd efter min mysiga morgonfotografering. Vi åt en riktigt lyxig frulle vilket passade bra eftersom det är alla hjärtans dag.



Denna morgon
14 Februari 2015, 10:29

Jag ställde klockan på kvart över sju i morse för att promenera ner till vättern för att fota soluppgången. Det var kallt men oerhört mysigt. Fåglarna kvittrade, vågorna skvalpade och det var väldigt stilla ute. Bilderna blev inte kanon men det var en bra start på dagen iallafall. 



Fanny 18 barre
13 Februari 2015, 14:41

Vi överraskade Fanny igår med en riktig dunderfest. Hon fyllde 18 igår och hon hade ingen aning om att hennes hus var fyllt med 30 personer som skulle överraska henne när hon kom hem. Det blev en riktigt lyckad överraskning och kvällen var rolig. 
Ännu ett grattis till dig Fanny! 



Heaven is for real
11 Februari 2015, 21:16

Ännu en film som jag suttit klistrad framför denna vecka och det är bara onsdag. Även denna var grymt bra, lite annorlunda men grymt bra. Den är baserad på en sann historia och handlar om en pojke som upplever en nära-döden-upplevelse och påstår att han har varit i himlen. Till en början är det ingen som tror honom men det vänder när hans historier börjar handla om människor som varit sedan länge. Verkligen 5/5 badbollar på den här!
Dör hur söt pojken är också! 



Måndagsmys
10 Februari 2015, 17:45

Ååå jag hade världens bästa kväll med min gris igår. Vi gjorde Caesarsallad och mös med mörk choklad och mango. Vi pratade om allt och ingenting och skrattade en del också. Jag har saknat en sån här kväll med Lisa. Det behövdes verkligen!!



Mellomys
09 Februari 2015, 17:46

Spenderade min lördagkväll i Vickans lägenhet. Vi lagade kyckling wraps och körde på lördagsmys i soffan framför mello. Vi gick all in och både laddade ner melloappen och hjärtade alla låtar. En riktigt mysig och välbehövlig kväll.



Love, Rosie
09 Februari 2015, 14:23

Min söndag slöade jag mest inne, tog en promenad med mammi och såg på film innan jag tränade på kvällen. Vi kollade på "Love, Rosie" och åhh vad mysig den var. En riktigt fin kärlekshistoria med Lily Collins och Sam Claflin. Hittade även två filmer till som jag skrev upp på listan MÅSTE SE, The best of me och Heaven is for real. Får hitta rätt tillfälle att kolla på dom bara för jag lär lips sönder. 



Friday
07 Februari 2015, 10:33

Tog en liten återhämtningsdag igår om man får kalla det så. Jag var ledig från träningen min skoladag bestod av två lektioner. Jag kände att jag missade 0 i fall jag inte var där så jag förlängde mitt sportlov en dag och var "sjuk". 

Jag fick mycket gjort. Inte minst så var jag och mamma borta vid Emma som fylde 18 barre och sa grattis och bubblade ett tag. Känns lite läskigt att vi växer upp och blir vuxna nu. Jag känner mig långt ifrån vuxen men det kanske är som Soran Ismail säger, "vuxen är inget man blir, det är en mental ålder som de flesta aldrig uppnår".
Tiden går för fort. Snart sitter jag på hemmet och pratar om saker som har hänt i livet istället för att drömma om saker jag vill ska hända.
Känns som igår men det var ett tag sen nu



Prestationsångest
07 Februari 2015, 04:08

Det var ett litet tag sen sen sist men jag vaknade nu och kunde inte somna om. Vad är det ens för fel på mig? Klockan är 4 liksom.
Aja jag flyttade in i min mattebok för ett tag och hade ett jobbigt matteprov i torsdags som inte gick fullt som jag ville. Jag kände innan att jag hade pluggat ordentligt och hade koll på läget men sista uppgiften var bajssvår och jag lyckades inte lösa den. För ett A krävdes 30/33 och den var såklart värd 4 poäng... Men vad gör det om 100 år?
Jag fick försöka släppa det vilket jag har väldigt svårt för. Jag gräver gärna ner mig i en grop och kastar 70 kg skit över mig själv. Jo men bra taktik Vilma för att försöka gå vidare efter något som man inte längre kan påverka... Men jag känner sån press över att få allt (okej inte allt men mycket) att bli felfritt. Jag nöjer mig oftast inte med något som är halvbra och det finns både för och nackdelar med det. 
Efter det här matteprovet har jag drunknat i skit men grävt mig upp till ytan och tagit mig ur gropen igen. Jag har försökt att tänka på vad detta har för betydelse i framtiden och insåg att det var en fis i rymden typ så livet går vidare oavsett om jag har A eller E i matte. 



Kär i en lampa
02 Februari 2015, 21:05

Ge mig tack!



Just smile
01 Februari 2015, 18:48