Skola igen
16 Februari 2015, 15:04

Idag var första dagen i skolan efter lovet och jag kände inte i morse att det var sådär fruktansvärt tungt att gå upp som det är ibland. Jag tyckte nästan att det var skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner och få träffa alla vänner igen. Jag tycker inte skolan i sig är jobbig eller tråkig och att lära sig nya saker kan faktiskt vara roligt. Men, det finns alltid ett men, jag verkligen ogillar all press och stress som är kring betyg och prov. Vi fick tillbaka vårt matteprov idag och jag var förberedd innan på att det inte skulle vara något toppresultat. Jag hade pluggat ordentligt, kunde allt tyckte jag men sen kom provet och sista uppgiften fick mig att känna mig dum som ett as. Inte någon stans i boken skulle jag kunna hitta en liknande fråga i samma svårhetsgrad så jag lyckades inte lösa den. Även fast jag tyckte att jag kunde kapitlet utan och innan.

Tänk om man hade kunnat gå till skolan för att lära sig och inte för att få en stämpel på hur bra man har lärt sig det. Det funkar inte riktigt att ha det så eftersom många, även jag, skulle ta skolan mindre seriöst. Men tänk ändå tanken vad skönt att kunna gå till skolan för att lära sig saker och sen gå hem och kunna släppa skolan. En skola utan press och stress som gjorde elever motiverade istället för att ge de prestationsångest.

Jag ska försöka ta det här med betyg lite lättare och skilja på vad jag gör och den jag är. Bara för att det här matteprovet gick dåligt betyder det inte att jag är dålig. Jag är fortfarande lika bra. Jag ska försöka tänka på det när jag får tillbaka mitt fysikprov imorgon också. JAG ÄR BRA I ALLA LÄGEN!






NAMN
 

MAIL


BLOGG





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo