Q/A
12 Februari 2014, 09:43

Q:
Har du några tips för att lära sig nya hopp? Har övat på dubbelhoppen i ca 1,5-2 år och sätter 2s och 2t. Är det bra eller dåligt? Har jag övat länge på dubbelhopp enligt dig?? Tror du jag kan sätta de ändå snart? (Är 15) kan man bli elit åkare ändå fast jag är b152 nu? Jag låser mig så fort jag ska hoppa 2lo 2lz och 2f. Vad "tänker" du på när du hoppar? Sista frågan, när ungefär ska man ta in armarna i dubbelhoppen öggel flip o Lutz ? (Efter halva varvet, direkt när man hoppar upp?)
 
A:
Det tar tid och med mycket vilja och träning så släpper det efter ett tag. Man kan inte säga om det är bra eller dåligt det beror helt och hållet vad man jämför med och vad man har för mål. Ett litet tips kan vara att sätta upp små mål så man känner att man kommer framåt och utvecklas som t.ex stå på en fot eller vara helt runt.
För att kunna bli elitserieåkare så måste man vara A-åkare och komma upp i en viss poäng. 
Om jag blir stressad eller tänker för mycket kan det bli fel så jag försöker ta det lugnt och tänka på det som mina tränare säger till mig om tekniken. 
Det är inget som jag tänker på när jag hoppar för det kommer automatiskt men man brukar säga att armarna ska dras in helt vid tre kvarts varv. 
Hoppas du blev nöjd med svaren och lycka till med konståkningen;)
 






NAMN
 

MAIL


BLOGG





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo