Vit chokladtårta med jordgubbar
06 Maj 2014, 21:43

Tårtbottnar:
200 g Smör
200 g Vit Choklad
4 dl Socker
4 tsk Vaniljsocker
4 Ägg
5 dl Vetemjöl
Glasyr:
300 g Vit Choklad
300 g Smör
300 g Philadelphiaost
9 dl Florsocker
Tårtbottnar
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och bryt därefter i chokladen.
2) Blanda i socker, vaniljsocker och ägg i kastrullen. Därefter mjölet.
3) Ta fram två bakformar med löstagbara kanter och kläm fast bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min allt beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara (har man bara en form går det bra att göra dem direkt efter varandra).
Glasyr
1) Smält chokladen i ett vattenbad och lägg därefter i smöret.
2) Rör samman och tillsätt Philadelphiaosten samt florsockret i chokladblandningen.
3) Ställ i kylskåp i ca 1 timme.
Tårtan
Skiva ungefär en liter jordgubbar och lägg mellan bottnarna. Bredd ut glasyren över kakan. Dekorera sedan med ca 1 liter jordgubbar, citronmeliss och kanske lite smält socker.