Vit chokladtårta med jordgubbar
06 Maj 2014, 21:43

Tror att jag slog rekord i den mastigaste tårtan någonsin igår men god var den! Bakade den till min lilla mammi och det är vit chokladbotten med jordgubbar, vit chokladkräm och ännu mera jordgubbar. Mums fillibabba här är receptet till minst 14 personer, jag gjorde en lite minder variant på en halv sats

Tårtbottnar:
200 g Smör
200 g Vit Choklad
4 dl Socker
4 tsk Vaniljsocker
4 Ägg
5 dl Vetemjöl

Glasyr:
300 g Vit Choklad
300 g Smör
300 g Philadelphiaost
9 dl Florsocker

Tårtbottnar
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och bryt därefter i chokladen.
2) Blanda i socker, vaniljsocker och ägg i kastrullen. Därefter mjölet.
3) Ta fram två bakformar med löstagbara kanter och kläm fast bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min allt beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara (har man bara en form går det bra att göra dem direkt efter varandra).

Glasyr
1) Smält chokladen i ett vattenbad och lägg därefter i smöret.
2) Rör samman och tillsätt Philadelphiaosten samt florsockret i chokladblandningen.
3) Ställ i kylskåp i ca 1 timme.

Tårtan
Skiva ungefär en liter jordgubbar och lägg mellan bottnarna. Bredd ut glasyren över kakan. Dekorera sedan med ca 1 liter jordgubbar, citronmeliss och kanske lite smält socker.







NAMN
 

MAIL


BLOGG





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo